اخذ اینماد

در اینجا می خوانید...

 

 

اخذ اینماد

 

هر آنچه که باید در مورد نحوه اخذ اینماد بدانید!

 

به منظور دستیابی به موفقیت در کسب و کارهای اینترنتی، یکی از مهمترین اصول، جلب اعتماد کاربران می باشد. به ویژه در شرایطی که شاهد افزایش روز افزون کلاهبرداری های اینترنتی هستیم.اخذ اینماد میتواند به ما اعتبار ببخشد.

در واقع کاربر با مشاهده اینماد یا نماد اعتماد الکترونیک سایت شما، با خیالی آسوده اقدام به خرید محصولات و خدمات تان خواهد نمود. در صورتی که قصد دارید، به کسب و کارتان با اخذ اینماد اعتبار ببخشید، تا پایان این مقاله همراه ما باشید. 

 

دریافت اینماد
هر آنچه که باید در مورد نحوه اخذ اینماد بدانید!

 

منظور از اینماد یا نماد اعتماد الکترونیک چیست؟

اینترنت به عنوان یک فضای خیلی گسترده، در کنار ویژگی های مثبت فراوان، دارای خصوصیات منفی نیز می باشد. فیشینگ یا کلاهبرداری های اینترنتی و همچنین ارائه خدمات نامناسب به مشتری از جمله همین ویژگی های منفی فضای اینترنت به شمار می رود.

یکی از زیر مجموعه های وزارت صنعت، معدن و تجارت با نام سازمان مرکز توسعه تجارت الکترونیک، به منظور پیشگیری از چنین مشکلاتی، اقدام به ایجاد سایت اعتماد الکترونیک نموده که بایستی به لوگوی آن هنگام خرید اینترنتی از هر سایتی توجه شود. مشخصات کامل شرکت یا شخص دارنده سایت با کلیک بر روی اینماد قابل مشاهده است.

در واقع اینماد به عنوان یک لوگوی نمادین، جهت تأیید صلاحیت، سازماندهی و احراز هویت فروشگاه های اینترنتی، توسط مرکز توسعه تجارت الکترونیک صادر می گردد. این نماد، اعتماد خریداران یک فروشگاه اینترنتی را جلب خواهد کرد.

به عبارت دیگر، مشتری با مشاهده نماد اعتماد الکترونیک، اطمینان حاصل می کند که صلاحیت صاحب فروشگاه توسط مسئولین تأیید شده و کلیه قوانین مربوط به فروش اینترنتی از سوی صاحب کسب و کار مورد نظر رعایت می گردد.

همچنین با مشاهده این نماد، مشتری از این بابت که در زمان مناسب، کالای مورد نظر خود را در قبال هزینه پرداختی دریافت می کند، مطمئن خواهد شد.

در واقع کاربر با دیدن اطلاعات نمایش داده شده توسط اینماد همچون تلفن تماس، صاحب فروشگاه، آدرس پستی و ایمیل، متوجه فعالیت قانونی و مجاز کسب و کار مورد نظر خواهد شد. 

 

بررسی دلایل اهمیت اخذ اینماد

 

از دلایل اهمیت دریافت و ثبت نماد اعتماد الکترونیک می توان به موارد زیر اشاره نمود:

  • امکان احراز هویت صاحبان کسب و کار را فراهم می کند.
  • با ایجاد بستری مطمئن، امنیت پرداخت های مشتریان را تضمین می کند.
  • به نوعی نشانگر صلاحیت صاحبان مشاغل است.
  • کسب و کارهای اینترنتی را ساماندهی می کند.
  • با وجود این نماد می توان در صورت بروز هر گونه مشکلی برای کاربران و مشتریان کسب و کار اینترنتی و پیشگیری از متضرر شدن آنها، پیگیری های قضایی و حقوقی لازم را از مراجع قانونی و نهادهای ذیربط به عمل آورد.

 

اهمیت اخذ اینماد
اهمیت اخذ اینماد

 

آشنایی با انواع اینماد

 

کسب و کارهای اینترنتی در چهار سطح رتبه بندی می شوند که هر کدام از ستاره های مشخصی برخوردارند. این ستاره ها نشان دهنده سطح کیفیت و اعتماد الکترونیک وب سایت می باشند. این چهار سطح عبارتند از:

۱-سطح پذیرش: در این سطح، کسب و کار مورد نظر تنها یک ستاره دریافت می کند.

۲-سطح پیشرفت: در این سطح، بررسی و ارزیابی حسن رفتار تجارت، شاخص های مالی، وضعیت مدیران، مدت زمان فعالیت، شاخص های پاسخگویی به شکایات، رضایت مشتری و همچنین امنیت صورت می گیرد. در این سطح به کسب و کار مورد نظر، با توجه به امتیاز نهایی حاصل از شاخص های فوق، دو یا سه ستاره تعلق خواهد گرفت.

۳-سطح توسعه: در صورتی که کسب و کار مورد نظر، بعد از ارزیابی در سطح پیشرفت، موفق به دریافت حد نصاب لازم جهت ورود به سطح توسعه شد، صاحب کسب و کار می تواند جهت دستیابی به نماد ۴ یا ۵ ستاره اقدام کرده و به ثبت درخواست خود در این زمینه بپردازد. شاخص هایی از قبیل وضعیت مدیران، وضعیت مالی، کیفیت سرویس، پیشینه کسب و کار، نظام مدیریتی، بیمه و ضمانت، رضایت مشتری و همچنین امنیت، در این سطح مورد ارزیابی قرار می گیرند.

۴-سطح تعالی: در گام بعدی رتبه بندی، سطح تعالی اجرا می شود. در این سطح به کیفیت سرویس، زمینه فعالیت و … پرداخته خواهد شد.

 

به چه شرایطی برای اخذ اینماد نیاز است؟

 

شرایط مورد نیاز جهت اخذ اینماد برای وب سایت، شامل موارد زیر می گردد:

  • معرفی مشخصات کامل محصول: بایستی در سایت مورد نظر، اقدام به درج اطلاعات و مشخصات کامل محصولات و خدمات از قبیل قیمت پرداخت، اسم محصول و غیره نمود.
  • وجود خدمات و محصولات قابل فروش در سایت: فروشگاه های اینترنتی که دارای خدمات و محصولاتی جهت فروش هستند، می توانند این نماد را دریافت کنند. به عبارت دیگر، سایت هایی که فقط در زمینه تبلیغ و معرفی خدمات و محصولات فعالیت دارند، به اخذ اینماد نیازی ندارند. امکان دریافت نماد اعتماد الکترونیک برای سایتی که دارای دست کم یک محصول جهت فروش آنلاین باشد، وجود دارد.

  • برخورداری از سن قانونی: فردی که متقاضی اخذ اینماد است، باید از سن بیش از ۱۸ سال برخوردار باشد. در قوانین جدید دریافت این نماد، ارائه کارت پایان خدمت توسط آقایان حذف شده است.

 

اخذ اینماد
به چه شرایطی برای اخذ اینماد نیاز است؟

 

  • ارائه درخواست از سوی صاحب اعتبار دامنه سایت: تنها فردی می تواند اقدام به ثبت درخواست اینماد نماید که دامنه سایت به اسم او باشد. برای متقاضیان حقوقی، بایستی ثبت اسم شرکت در درخواست صورت گیرد.

  • تأیید قانونی صلاحیت از سوی ناظر بر اماکن عمومی: تأیید صلاحیت شرکت یا فرد، باید به صورت قانونی توسط ناظر بر اماکن عمومی انجام شود. در این مرحله، درخواست متقاضی در سامانه قابل ثبت بوده و به مراجعه حضوری نیازی نیست. در نهایت، نتیجه بعد از ارزیابی های لازم به آدرس ایمیل ثبت شده از سوی متقاضی هنگام ثبت نام ارسال خواهد شد. احتمال تأیید یا رد صلاحیت فرد متقاضی به منظور اخذ اینماد در این مرحله وجود دارد. البته عدم تأیید صلاحیت به ندرت پیش می آید، ولی در صورت بروز، پرونده به حال تعلیق در آمده و امکان درخواست مجدد وجود ندارد. تنها کاری که می توان در این شرایط انجام داد، ثبت درخواست بابت بررسی و ارزیابی مجدد یا همان فرجام خواهی می باشد. پس از آن با تشکیل دادگاهی جهت رسیدگی به درخواست، فرد متقاضی می تواند در آن به صورت حضوری به همراه مدارک لازم شرکت کند.

 

مدارک و اطلاعات مورد نیاز جهت دریافت نماد اعتماد الکترونیک

جهت اخذ اینماد می توان اطلاعات و مدارک لازم را به دو گروه حقیقی و حقوقی دسته بندی نمود.

۱-مدارک و اطلاعات شخص حقیقی

  • عکس پرسنلی
  • تصویر صفحه اول و توضیحات شناسنامه
  • تصویر جواز
  • تصویر پشت و روی کارت ملی و تصویر کارت پایان خدمت
  • نام و نام خانوادگی شخص حقیقی
  • نام پدر و شماره شناسنامه
  • کد ملی
  • آدرس پستی و کد پستی منزل
  • شماره تلفن همراه و ثابت فرد
  • آدرس و کد پستی محل کار
  • تلفن ثابت محل کار
  • ساعت فعالیت فرد در محل کار
  • آدرس ایمیل
  • مشخص کردن صنفی یا غیر صنفی بودن کسب و کار
  • تعیین اداری، تجاری یا مسکونی بودن محل فروشگاه

۲-مدارک و اطلاعات متقاضیان حقوقی

  • ارائه تصویر صفحاتی از اساسنامه که شامل موضوع فعالیت، آدرس و اعضای هیئت مدیره می شود.
  • آگهی آخرین تغییرات موضوع فعالیت شرکت
  • تصویر آگهی روزنامه رسمی
  • نام ثبتی و شناسه ملی شرکت
  • آگهی آخرین تغییرات اسامی اعضای هیئت مدیره
  • آگهی آخرین تغییرات آدرس
  • تصویر پروانه و مجوز فعالیت شرکت
  • کد رهگیری مالیاتی
  • اطلاعات تماس شرکت شامل شماره همراه، شماره ثابت، پست الکترونیکی و شماره فکس
  • اطلاعات مکان شرکت شامل استان، شهر، آدرس و کد پستی
  • اطلاعات هویتی رئیس هیئت مدیره و مدیر عامل شامل نام و نام خانوادگی، کد ملی، نام پدر، تاریخ تولد، استان و محل صدور شناسنامه، شماره شناسنامه و جنسیت

راهنمای ثبت نام اینماد

شما می توانید اقدام به دریافت اینماد از طریق مراجعه به سایت اعتماد الکترونیک و به شکل غیر حضوری نمایید. بدین منظور، نخست باید به ایجاد یک حساب کاربری برای اخذ اینماد در این وب سایت پرداخته و مراحل زیر را جهت اخذ اینماد دنبال کنید.

 

راهنمای ثبت نام و اخذ اینماد
راهنمای ثبت نام و اخذ اینماد

 

۱-به سایت اعتماد الکترونیک به آدرس  eNAMAD.ir مراجعه نمایید.

۲-سپس بر روی گزینه ثبت نام و دریافت اینماد از منوی سمت راست کلیک کنید.

۳-پس از آن ایجاد حساب کاربری را انتخاب کنید.

۴-در گام بعدی، شخصیت حقیقی یا حقوقی را مشخص کنید.در صورت داشتن شرکت ثبت شده اطلاعات رسمی آن را وارد نمایید.

۵-فرم اطلاعات خواسته شده را تکمیل کرده و سپس دو شرط پایان صفحه را تیک بزنید.

۶-در نهایت نیز گزینه تأیید را انتخاب نمایید.

۷-به کمک لینک ارسال شده به آدرس ایمیل تان، فعال سازی ثبت نام را انجام دهید.

۸-حال می توانید با استفاده از حساب کاربری خود وارد سایت شوید.

۹-پس از ورود، اطلاعات کاربری خود را کامل کرده و آن را تأیید نمایید.

 

ورود اطلاعات کاربری اینماد
ورود اطلاعات کاربری اینماد

 

۱۰-در منوی مربوطه اقدام به بارگذاری مدارک لازم نموده و سپس جهت تأیید صحت مالکیت تلفن همراه خود، در بخش مورد نظر، کد ارسالی به تلفن همراه تان را درج کنید.

۱۱-حال با برقراری تماس از تلفن ثابت خود با شماره تلفن تعیین شده، به تأیید شماره تلفن ثابت خود بپردازید.

۱۲-در گام بعدی به سراغ گزینه افزودن کسب و کار رفته و اقدام به تکمیل فرم مربوط به اطلاعات کسب و کار نمایید و در نهایت نیز اطلاعات وارد شده را تأیید کنید.

۱۳- سپس با کلیک بر روی گزینه مدیریت کسب و کار، فرم مربوط را پر کرده و کد ارسالی به ایمیل را در کادر مورد نظر وارد کنید.

۱۴-حال باید فرم نظرسنجی را تکمیل کنید. پس از آن چک لیست الزامات اینماد را بررسی نمایید.

۱۵-پس از پیمودن این مراحل، بایستی جهت ارزیابی و تأیید درخواست تان چند روزی منتظر بمانید.

۱۶-در صورتی که درخواست شما تأیید شد، اقدام به ارسال کپی برابر اصل مدارک تان به آدرس مربوطه کنید.

۱۷-سرانجام پس از بررسی و ارزیابی اطلاعات و مدارک شما و تأیید آن، اینماد یا نماد اعتماد الکترونیک برایتان صادر خواهد شد.

 

ورود اطلاعات کسب و کار در  اینماد
ورود اطلاعات کسب و کار در اینماد

هزینه اخذ اینماد

یکی از مسائل مهم برای بسیاری از افراد در اخذ اینماد، هزینه دریافت آن است. مجری ارائه اینماد به شرکت ها، که سازمان توسعه تجارت الکترونیک می باشد، هزینه ای را بابت اختصاص این نماد از قبیل اعطای نماد، بررسی پرونده، نظارت و پیگیری دریافت خواهد نمود. البته امکان تغییر هزینه اینماد در فواصل زمانی مختلف وجود دارد.

توجه داشته باشید که نیاز به داشتن تخصص خاصی جهت انجام روند ثبت نام و دریافت نماد اعتماد الکترونیک نیست. اما این فرآیند نیازمند تجربه بوده و ممکن است زمانبر باشد. در کل باید گفت که فرد آشنا به مراحل دریافت اینماد، قادر است با کمترین دردسر و در زمان خیلی کوتاهی آن را اخذ نماید.

بنابراین، شما در صورت داشتن آشنایی کافی با اینترنت و همچنین توانایی پاسخ به سؤالات مطرح شده در هنگام اخذ اینماد، به راحتی می توانید ثبت نام آن را انجام دهید. در غیر این صورت می توانید با کارشناسان ما جهت دریافت نماد اعتماد الکترونیک در کمترین زمان ممکن، ارتباط برقرار کنید.

 

چطور می توان از صحت اینماد در وب سایت ها اطمینان حاصل کرد؟

 

نماد اعتماد الکترونیکی زمانی معتبر است که بتوان با کلیک بر روی آن، به سایت اینماد وارد شد. چرا که در صفحه باز شده، اطلاعات شرکت نظیر آدرس شرکت، نوع فعالیت، صاحب شرکت، پست الکترونیکی، راه های ارتباطی، تاریخ اعطای اینماد، اطلاعات تماس، تاریخ اعتبار اینماد و غیره قابل مشاهده است.

همچنین در این بخش پیگیری شکایات، مدت زمان پاسخگویی و … نیز نشان داده شده است. لازم به ذکر است که امکان ثبت گزارش شکایت و تخلف فروشگاه اینترنتی در صورت بروز هر مشکلی وجود دارد تا رسیدگی آن در حداقل زمان ممکن انجام شود.

در صورتی که اینماد در یک سایت فروشگاهی قابل کلیک نباشد، این وب سایت به نوعی متخلف به شمار آمده و می تواند مورد پیگرد قانونی قرار گیرد.

 

آشنایی با نحوه تمدید اینماد

 

اینماد دارای اعتبار ۲ ساله بوده و بایستی اقدام به تمدید آن قبل از پایان یافتن این مدت زمان نمود. به منظور انجام این کار، باید سه هفته پیش از انقضای اعتبار اینماد به پنل خود مراجعه نمایید.

در صورت خالی بودن صفحه ثبت شکایت سامانه اینماد پنل تان، تمدید اعتبار از سوی کارشناسان انجام می شود. در غیر این صورت، به مدت ۱ سال از تمدید محروم خواهید شد و پس از آن برای تمدید، باید اقدام به پرداخت هزینه دریافت اینماد کنید.

 

معرفی کسب و کارهایی که به اخذ اینماد نیازی ندارند

 

  • سایت هایی که پولی بابت ارائه خدمات خود از مشتری دریافت نمی کنند. به عبارت دیگر، سایت هایی که سرویس و خدمات آنها به صورت رایگان خواهد بود.
  • پلتفرم هایی که امکان سفارش دادن را به خریداران خود نمی دهند.
  • درگاه های زیر دامنه درگاه اصلی نیازی به دریافت اینماد ندارند. در این وضعیت، نماد اعتماد الکترونیک تنها باید برای دامنه اصلی اخذ شود.
  • در صورت وجود بخشی تحت عنوان فروشگاه در سایت ها، اینماد باید تنها برای همان قسمت اخذ شود.

پس از اخذ اینماد چه اقداماتی باید انجام شود؟
پس از اخذ اینماد چه اقداماتی باید انجام شود؟

 

رونمایی از اینماد بدون ستاره

 

سازمان توسعه تجارت الکترونیک، اقدام به رونمایی از اینماد بدون ستاره جهت سهولت در فرایند دریافت این نماد در سال ۱۴۰۰ و برای کسب و کارهای تازه تأسیس و خرد نمود. اعطای این نماد به کسب و کارهای کوچکی صورت می گیرد که ماهانه تعداد تراکنش های آنها از ۵۰ عدد کمتر و همچنین کل مبلغ تراکنش های آنها نیز ماهانه از ۵۰ میلیون کمتر باشد. از مزایای این نماد، امکان دریافت آن تنها در چند ساعت و حداکثر در کمتر از ۱ روز می باشد.

اینماد بدون ستاره را می توان با تعرفه یک سوم اینماد ستاره دار اخذ نمود. در صورت عبور کسب وکارتان از محدودیت مشخص شده برای این نوع نماد، می توانید از یک مهلت ده روزه استفاده کنید و اینماد بدون ستاره خود را به اینماد ستاره دار تبدیل نمایید.

به عبارت دیگر، در صورت بیش از ۵۰ عدد بودن تراکنش های فروشگاه تان، باید به سراغ نماد ستاره دار بروید. بنابراین اگر می خواهید یک فروشگاه اینترنتی راه اندازی کنید، اخذ اینماد تنها در چند ساعت و به آسانی میسر است.

در صورت ارتقای اینمادتان به نوع ستاره دار، نخست نماد یک ستاره به شما اعطا می گردد. اعتبار فروشگاه شما با افزایش تعداد ستاره های اینماد بیشتر خواهد شد.

 

اخذ اینماد برای کسب و کارهای فعال در پیام رسان ها و شبکه های اجتماعی

 

هم اکنون، کسب و کارهای فعال در پیام رسان ها و شبکه های اجتماعی می توانند نماد اعتماد الکترونیک را دریافت نمایند. این کسب و کارها باید با مراجعه به سامانه اینماد، نشانی فعالیت خود را در پیام رسان ها و شبکه های اجتماعی پس از ایجاد حساب کاربری ثبت نمایند.

 

پس از اخذ اینماد چه اقداماتی باید انجام شود؟

 قوانین زیر بایستی توسط افرادی که نماد اعتماد الکترونیک را دریافت می کنند، رعایت گردد.

۱-باید در اسرع وقت ایجاد هر نوع تغییری در کسب و کار به مرکز اطلاع داده شود.

۲-در صورتی که به مدت ۳ ماه، کسب و کار اینترنتی بدون هیچ عذر قابل قبولی تعطیل باشد، نماد اعتماد الکترونیک پس از دو بار تذکر به فواصل چند روز، از سوی مرکز باطل خواهد شد.

۳-بایستی به اخطارها و پیام های اصلی صادر شده از سوی دستگاه های نظارتی و مرکز، نهایتاً در طی دو روز کاری پاسخ داده شود.

۴-در کل مدت فعالیت و اعتبار اینماد، سعی کنید محتوای متن تعهدنامه آن را به صورت دقیق و کامل رعایت نمایید.

۵-فرد مورد نظر باید اقدام به استفاده از کلیه تجهیزات استاندارد مورد تأیید مرکز نماید.

۶-شخص باید از پذیرش تعهدات جدید در هنگام تعلیق اینماد اجتناب نموده و به تعهدات قبلی خود بر اساس دستورالعمل های ابلاغی و با هماهنگی مرکز عمل کند. نماد اعتماد الکترونیک در صورت عدم رعایت این موارد، باطل خواهد شد.

۷-همچنین فرد باید به اجرای کامل و دقیق احکام صادر شده از سوی کمیته نظارتی بپردازد.

۸-جهت ورود بازرسان به کلیه اماکن و محل های فعالیت و همچنین دسترسی به تجهیزات مرتبط با موضوع فعالیت، باید اقدام به فراهم نمودن کلیه شرایط لازم مطابق با تشخیص مرکز جهت انجام وظایف نظارتی وی نماید.

۹- شخص حقوقی صاحب اینماد نیز موظف به اعلام هر گونه تغییر در اساسنامه شرکت، نام و نشان آن، امور مرتبط با مدیریت، موضوع و محل فعالیت آن بوده و باید تأییدیه لازم را اخذ نماید. در غیر این صورت مرکز به تعلیق اینماد شرکت به مدت ۲ ماه پرداخته و احتمال ابطال این نماد در صورت استمرار وجود خواهد داشت.

۱۰-اگر که مدیرعامل دارنده اینماد فوت کند، هیئت مدیره باید به شکل کتبی مراتب را ظرف مدت پانزده روز به مرکز اطلاع دهد و اقدامات لازم مبنی بر جایگزین کردن مدیرعامل واجد شرایط ظرف مدت ۱ ماه نماید. در غیر این صورت، نماد اعتماد الکترونیک شرکت به مدت ۲ ماه به حالت تعلیق درخواهد آمد و در صورت عدم فراهم نمودن شرایط لازم در این مدت، امکان ابطال این نماد وجود دارد. 

۱۱-اگر که شخص حقیقی صاحب اینماد، قصد واگذاری کسب و کار خود را به غیر داشته باشد، بایستی تا ۴۸ ساعت مراتب را به شکل کتبی به مرکز اطلاع دهد و اقدام به معرفی مالک جدید کسب و کار ظرف مدت ۱ ماه نماید. نماد اعتماد الکترونیک در این مدت به تعلیق درآمده و در صورت عدم اطلاع به مرکز باطل می گردد.

 

سؤالات متداول

 

آیا امکان گذاشتن عکس اینماد در سایت پیش از دریافت آن وجود دارد؟ 

در پاسخ به این پرسش باید گفت، با توجه به دولتی بودن اینماد، گذاشتن عکس آن در سایت قبل از اخذ آن، تخلف محسوب شده و پیگرد قانونی دارد.  

ارائه کدام مدارک جهت دریافت اینماد باید به صورت فیزیکی انجام شود؟

فرایند اخذ اینماد در حال حاضر از طریق سامانه و به شکل کاملاً الکترونیک قابل انجام است. یعنی به ارسال هیچ یک از مستندات و مدارک به شکل الکترونیک نیازی نخواهد بود. همچنین متقاضیانی که در مرحله تأیید ارزیابی هستند، با مطالعه تعهدنامه الکترونیکی و تأیید آن دیگر نیازی به ارسال کپی برابر اصل تعهدنامه و مجوزها به شکل فیزیکی از طریق پست نخواهند داشت.

مدت زمان لازم جهت صدور اینماد چقدر است؟

شما با پیمودن مراحل فوق، حداکثر با گذشت ۲ تا ۳ روز قادر به اخذ اینماد خواهید بود. قبلاً این فرایند طولانی تر بوده ولی در حال حاضر این پروسه مدت زمان کمتری به طول می انجامد.

آیا نیاز به ثبت شرکت جهت اخذ نماد اعتماد الکترونیک است؟

خیر. در واقع اخذ اینماد جهت ایمن نمودن درگاه پرداخت الکترونیک انجام می شود. دامنه ثبت شده به نام متقاضی، لازمه دریافت این نماد بوده و نیازی به ثبت شرکت برای این کار نخواهد بود.البته در نظر داشته باشید که داشتن مجوز یا مدرکی دال بر فعالیت اجباری است.

2 دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *