ثبت شرکت

در اینجا می خوانید...

 

ثبت شرکت

با ارتقای سیستم ثبت شرکت و موسسات غیرتجاری به صورت آنلاین، از این پس متقاضیان می‌توانند مراحل ثبت شرکت را از طریق سامانه اینترنتی http://sherkat.ssaa.ir آغاز کرده و به‌جای مراجعه حضوری به اداره کل ثبت شرکت‌ها و موسسات غیرتجاری، اقدامات لازم را انجام دهند.

با راه‌اندازی این سامانه جدید، فرآیند ثبت صورت‌جلسه تغییرات شرکت‌ها نیز به‌صورت آنلاین انجام می‌شود. به‌طوری‌که اطلاعات جدیدترین روند درخواست‌ها، وضعیت فعلی صورت‌جلسه‌های ابرازی، مدارک مورد نیاز، بخشنامه‌ها و شیوه‌نامه‌های اجرایی ثبت شرکت‌ها و همچنین اطلاع‌رسانی‌ها و پیگیری درخواست‌های ثبت شرکت از طریق این سامانه به‌راحتی قابل دسترسی است.

در واقع، این سیستم آنلاین به متقاضیان این امکان را می‌دهد تا به‌صورت سریع‌تر و ساده‌تر اقدامات مربوط به ثبت شرکت یا ثبت تغییرات شرکت را انجام دهند، همچنین می‌تواند فرآیند پیگیری و اطلاع‌رسانی را بهبود بخشد و در کل بهبودی در سیستم ثبت شرکت‌ها و موسسات غیرتجاری ایجاد کند.

ثبت یک شرکت، علاوه بر اینکه امکان فعالیت گروهی را فراهم می‌کند، به شما امکانات و فواید متعددی را ارائه می‌دهد. این شرکت‌ها به شکل‌های مختلفی قابل ثبت هستند و هر کدام از آنها برای موضوع مشخصی مناسب می‌باشد. به عنوان مثال، شرکت‌های تجاری دارای شخصیت حقوقی جداگانه از شرکایشان هستند. این به این معناست که شرکت دارای سرمایه، نام و حتی آدرس مشخصی است که از اعضای شرکت مستقل است. افرادی که می‌خواهند با شرکت شما قرارداد ببندند، با داشتن شخصیت حقوقی، اعتبار بیشتری در چارچوب معاملات خود خواهند داشت. همچنین، امکان بهره‌مندی از تسهیلات بانکی با روش‌های ساده‌تری برای شرکت‌ها فراهم می‌شود.

در واقع تعداد زیادی از افراد جامعه با مسائل مرتبط با ثبت شرکت‌ها و حقوق آنها در ارتباط هستند. این افراد شامل مدیران و سهامداران شرکت‌های مختلف می‌شوند. با این وجود، برای بهره‌وری بهینه از این فرصت‌ها، آشنایی کامل با مسائل ثبتی و قوانین مرتبط با آن بسیار حیاتی است. این به این معناست که باید قوانین و آیین‌نامه‌های مربوط به ثبت شرکت را به‌طور کامل فراگیری کرد و شرایط مناسبی را برای تکمیل مراحل ثبت ایجاد کرد.

همچنین در حال حاضر، برای بسیاری از کسب و کارها ثبت شرکت به یک ضرورت تبدیل شده است، زیرا بدون داشتن شخصیت حقوقی، امکان کار کردن با بسیاری از ارگان‌ها و سازمان‌ها وجود ندارد. با ثبت شرکت، سیستم مالیاتی و مالیات بر ارزش افزوده به شکل منظم و سازمان یافته‌ای اجرا می‌شود که در نتیجه ممکن است منجر به پرداخت کمتری از مالیات شود.

البته، توجه به این نکته ضروری است که همه این موارد به انتخاب درست نوع شرکت و موضوع آن بستگی دارد. با داشتن اطلاعات کامل، می‌توانید از مزایای ثبت شرکت ارزان به‌طور بهینه استفاده کنید و در ادامه نیز از مسائلی همچون پرداخت مالیات کمتری برخوردار شوید.

ثبت شرکت
ثبت شرکت

انواع ثبت شرکت

برای ثبت شرکت، ابتدا شرکایی که تصمیم به تاسیس شرکت دارند، باید نوع شرکت را بر اساس موضوع فعالیت و میزان مسئولیتی که تمایل دارند به آن بپردازند، انتخاب کنند و به طی مراحل ثبت آن اقدام کنند. مبنایی‌ترین کارکرد شرکت، تقسیم مسئولیت در قالب یک شخصیت حقوقی است.

بنابراین، آشنایی با انواع شرکت‌ها که هر کدام سطوح مختلفی از مسئولیت را برای گردانندگان و شرکای شرکت در پی دارند، بسیار ضروری است. علاوه بر این، موضوع فعالیت پیش‌بینی شده برای شرکت نیز در تعیین نوع آن تأثیرگذار است، زیرا نوع اشتغال شرکت می‌تواند سطح خاصی از مسئولیت شرکا را مشخص کند و برخی از فعالیت‌های خاص نیاز به نوع مشخصی از شرکت دارد. از این رو، آشنایی کافی با انواع شرکت‌ها و مراحل ثبت شرکت قبل از هر اقدامی برای ثبت ضروری است.

شرکت‌ها از دیدگاه قانون تجارت به دو دسته اصلی تقسیم می‌شوند: شرکت‌های تجاری و شرکت‌های مدنی. زیرا شرکت‌های تجاری و مدنی انواع مختلفی از شرکت‌ها را شامل می‌شوند، این شرکت‌ها دارای زیرمجموعه‌های متفاوتی هستند که بر اساس نوع فعالیت و ساختار آنها تعریف می‌شوند.

شرکت‌های تجاری:

این شرکت‌ها تحت قوانین تجاری فعالیت می‌کنند و هدف اصلی آنها جذب سود و منفعت اقتصادی است که بین اعضا تقسیم می‌شود. این نوع شرکت‌ها عموماً در زمینه‌های تجاری و بازرگانی فعالیت می‌کنند.

تقسیمات شرکت‌های تجاری: شرکت‌های تجاری به ۷ نوع دیگر تقسیم می‌شوند که عبارتند از:

  1. شرکت‌های سهامی عام: شرکت‌هایی که سرمایه آنها به سهام قابل تبدیل و نقل و انتقال است و برای انجام فعالیت‌های تجاری و صنعتی تشکیل می‌شوند. سهام این شرکت‌ها به عموم مردم قابل فروش است.

  1. شرکت‌های نسبی: شرکت‌هایی که به دلیل ارتباط نسبی بین شرکا و اعضای آن تشکیل می‌شوند و در آن اسامی شرکا به عنوان نام شرکت استفاده می‌شود.
  2. شرکت‌های سهامی خاص: شرکت‌هایی که سرمایه آنها تقسیم به سهام است اما سهام آنها قابل فروش و انتقال نیست و فقط برای اعضای خاص تعلق دارد.
  3. شرکت‌های تعاونی: شرکت‌هایی که توسط اعضایی که از خدمات شرکت استفاده می‌کنند، مالکیت دارند و بر اساس اصول تعاونی فعالیت می‌کنند.
  4. شرکت‌های مختلط سهامی و غیرسهامی: شرکت‌هایی که سرمایه آنها ترکیبی از سهامی و غیرسهامی است.
  5. شرکت‌های تضامنی: شرکت‌هایی که اعضای آن مسئولیت متقارن و غیر محدود در قبال بدهی‌ها و التزامات شرکت دارند.
  6. شرکت‌های مسئولیت محدود: شرکت‌هایی که مسئولیت شرکای آنها محدود به میزان سرمایه گذاری آنها می‌باشد.

شرکت‌های مدنی:

  1. شرکت‌های غیرانتفاعی: شرکت‌هایی که به منظور ارائه خدمات غیرانتفاعی برای جامعه تشکیل می‌شوند و سود و سودمندی مالی مقصد آنها نیست.
  2. شرکت‌های انتفاعی: شرکت‌هایی که به منظور انجام فعالیت‌های انتفاعی و کسب سود تشکیل می‌شوند.

با انتخاب نوع مناسب شرکت و ثبت آن، می‌توانید بهترین شرایط را برای شروع و مدیریت کسب و کار خود فراهم کنید.

این تقسیمات به شرکت‌ها کمک می‌کند تا بر اساس نوع فعالیت و مسئولیت‌هایشان شناخته شوند و در زمینه‌های مختلف اقدام کنند.

برای ثبت انواع شرکت، اظهارنامه و تقاضانامه ثبت شرکت باید بر اساس قوانین و آیین‌نامه‌های مربوطه تهیه و تنظیم شوند. این اسناد باید بر اساس ماده ۱۹۶ قانون تجارت و ذیل نامنامه وزارت عدلیه تهیه شوند. مراحل ثبت شرکت شامل موارد زیر است:

  1. شرکت‌نامه: حاوی مشخصات شرکت.
  2. اساسنامه: مجموعه اصول و مقرراتی که برای اداره و اداره شرکت تعیین می‌کند.
  3. صورت‌جلسه مجمع عمومی: حاوی تصمیمات اساسی شرکت.
  4. صورت‌جلسه انتخاب مدیران و قبولی آن‌ها: ذکر تصمیمات مجمع عمومی در مورد انتخاب مدیران و موافقت آن‌ها.

پس از فراهم کردن این اسناد، به سامانه ثبت شرکت‌ها مراجعه کنید. در حال حاضر، به دلیل تغییراتی که در فرآیند ثبت شرکت‌ها اتفاق افتاده است، ثبت شرکت‌ها از طریق سامانه آنلاین اداره ثبت شرکت‌ها به صورت غیر حضوری انجام می‌شود. همچنین، اطلاعات مربوط به مراحل ثبت شرکت، مدارک مورد نیاز، بخشنامه‌ها و شیوه‌نامه‌های اجرایی و اطلاعات روزآمد را می‌توانید از طریق پایگاه اطلاع‌رسانی ثبت شرکت‌ها به آدرس http://sherkat.ssaa.ir رصد و پیگیری کنید.

عجله برای ثبت شرکت ممنوع
عجله برای ثبت شرکت ممنوع !

شرکت‌های سهامی عام و خاص

شرکت‌های سهامی عام و خاص دو نوع متفاوتی از شرکت‌های سهامی هستند:

  1. شرکت سهامی عام:

  • در این نوع شرکت، موسسین تصمیم می‌گیرند قسمتی از سرمایه شرکت را از طریق فروش سهام به عموم مردم تأمین کنند.
  • سرمایه این شرکت‌ها از طریق فروش عمومی سهام به دست می‌آید.

  1. شرکت سهامی خاص:

  • در مقابل شرکت‌های سهامی عام، در این نوع شرکت، تمام سرمایه آن موقع تأسیس، منحصراً توسط موسسان تامین می‌شود.
  • سرمایه این شرکت‌ها از طریق موسسان یا تأمین‌کنندگان خاص تأمین می‌شود و فروش سهام به عموم مردم صورت نمی‌گیرد.

هر دو نوع شرکت سهامی محسوب می‌شوند و حتی اگر موضوع عملیات آنها امور بازرگانی نباشد، به عنوان شرکت بازرگانی در نظر گرفته می‌شوند. تعداد شرکا در هر دو نوع شرکت سهامی نباید کمتر از سه نفر باشد. این شرکت‌ها ارکان متعددی از جمله هیئت مدیره، مدیر عامل، مجامع عمومی و فوق‌العاده، و بازرسان دارند. مسئولیت شرکا یا سهامداران در این نوع شرکت‌ها محدود به میزان سرمایه آنها است.

شرکت با مسئولیت محدود

شرکت با مسئولیت محدود یک نوع شرکت تجاری است که در آن مسئولیت شرکا محدود به سرمایه‌هایی که در شرکت گذاشته‌اند می‌باشد. به عبارت دیگر، شرکا فقط تا اندازه سرمایه خود در شرکت مسئولیت دارند و مسئولیت آن‌ها محدود به میزان سرمایه شرکت است.

این بدان معناست که اگر ثبت شرکت مسئولیت محدود تعهداتی داشته باشد و سرمایه و دارایی‌های آن کافی نباشد، تنها دارایی‌های شرکت برای پوشش این تعهدات مورد استفاده قرار می‌گیرد و دارایی‌های شرکت از دارایی‌های شرکای آن مستقل می‌باشد. در نتیجه، افرادی که به عنوان شرکای یک شرکت با مسئولیت محدود عمل می‌کنند، تنها تا اندازه سرمایه‌هایی که در شرکت گذاشته‌اند، مسئولیت دارند و دارایی‌های شخصی خود مستثنی از این مسئولیت هستند.

شرکت تضامنی

شرکت تضامنی یک نوع شرکت تجاری است که توسط دو یا چند نفر برای انجام امور تجاری تشکیل می‌شود. در این نوع شرکت، شرکا به صورت مشترک و همراه در امور شرکتی شرکت می‌کنند و مسئولیت آن‌ها نیز ممکن است به صورت تضامنی باشد.

مسئولیت تضامنی در این شرکت به این معناست که هر یک از شرکا می‌توانند به تنهایی مسئول تمام بدهی‌ها و تعهدات شرکت باشند، به عبارت دیگر هر یک از شرکا می‌توانند به تنهایی برای پرداخت تمام بدهی‌ها و تعهدات شرکت مسئول باشند.

شرکت مختلط غیرسهامی

در شرکت تضامنی، شرکا اغلب از محل سرمایه‌گذاری مشترک خود به امور شرکتی مشغولند و می‌توانند به تنهایی تصمیم‌های مربوط به راهبری و مدیریت شرکت را انجام دهند. این نوع شرکت معمولاً در کسب‌وکارهای کوچک و متوسط ​​یافت می‌شود که نیاز به سرمایه‌گذاری اولیه زیادی ندارند و شرکا به صورت مشترک در مدیریت و انجام امور شرکتی مشارکت می‌کنند.

شرکت مختلط غیرسهامی یک نوع شرکت تجاری است که شامل دو گروه از شرکا می‌شود: شریک ضامن و شریک با مسئولیت محدود.

  1. شریک ضامن: این شریک مسئولیت تضامنی دارد، به این معنا که در صورت نیاز، مسئولیت او برای پرداخت بدهی‌ها و تعهدات شرکت به صورت کلیه قروضی است که فوق از دارایی‌های شرکت برآمده است. با این حال، این شریک در مقابل مسئولیت مالی بالا، حق مدیریت شرکت را ندارد.
  2. شریک با مسئولیت محدود: این شریک مسئولیت مالی خود را محدود به سرمایه‌ای که در شرکت گذاشته یا باید بگذارد دارد. به عبارت دیگر، تنها تا میزان سرمایه‌ای که در شرکت گذاشته است مسئولیت دارد. این شریک می‌تواند حق نظارت بر مدیریت شرکت را داشته باشد اما حق مدیریت مستقیم ندارد.

مدیریت این نوع شرکت‌ها به دلیل مسئولیت بالایی که شریک ضامن در برابر دیون شرکت دارد، بر عهده اوست. اگر شرکای ضامن متعددی وجود داشته باشد، مدیریت شرکت بسته به توافقات و قراردادهای بین آنها خواهد بود، که ممکن است به صورت جمعی یا با انتخاب یکی از آن‌ها به عنوان مدیر انجام شود. در هر صورت، شریک با مسئولیت محدود حق نظارت بر مدیریت را دارد.

شرکت مختلط سهامی

شرکت مختلط سهامی یک نوع شرکت تجاری است که از ترکیب دو گروه شرکا تشکیل می‌شود: شرکای ضامن و شرکای سهامی.

  1. شرکای ضامن: این شرکای مسئولیت تضامنی دارند، به این معنا که در صورت نیاز، مسئولیت آن‌ها برای پرداخت بدهی‌ها و تعهدات شرکت به صورت کلیه قروضی است که فوق از دارایی‌های شرکت برآمده است. مسئولیت این شرکای ضامن نسبت به دیون مازاد بر دارایی شرکت تضامنی است و نسبت به کلیه قروض مازاد قابل اعمال است.
  2. شرکای سهامی: این شرکای مسئولیت مالی خود را محدود به میزان سرمایه‌ای که در شرکت گذاشته یا باید بگذارند دارند. به عبارت دیگر، تنها تا میزان سرمایه‌ای که در شرکت گذاشته‌اند مسئولیت دارند.

در این نوع شرکت، شرکای ضامن و شرکای سهامی با هم تشکیل می‌دهند و هرکدام نقش و مسئولیت خود را در مدیریت و تصمیم‌گیری‌های شرکت دارند. این نوع از شرکت‌ها معمولاً در کسب‌وکارهای بزرگ و پیچیده یافت می‌شوند، زیرا از ترکیب دو نوع شرکت با مسئولیت‌های مختلف تشکیل شده‌اند که این امر می‌تواند تنوع بیشتری در مدیریت و سرمایه‌گذاری ایجاد کند.

شرکت نسبی

شرکت نسبی یک نوع شرکت تجاری است که مشابه شرکت تضامنی اداره و تشکیل می‌شود، با این تفاوت که مسئولیت شرکا نسبت به بدهی‌ها و تعهدات شرکت، به میزان سرمایه‌ای که در شرکت گذاشته‌اند یا باید بگذارند، محاسبه می‌شود.

در این نوع از شرکت، شرکا مسئولیت خود را به نسبت سرمایه‌ای که در شرکت گذاشته‌اند محدود می‌کنند. به عبارت دیگر، مسئولیت شرکا نسبت به دیون مازاد بر دارایی شرکت، تا میزان سرمایه‌ای است که در شرکت گذاشته‌اند یا باید بگذارند. این باعث می‌شود که شرکا در مقابل بدهی‌های شرکت تنها مسئولیت مالی محدودی داشته باشند.

ارتباط مدیران شرکت نسبی با شرکای شرکت مانند ارتباط وکیل و موکل است، به این معنا که مدیران عملیات روزمره را اداره می‌کنند اما تصمیم‌های مهم و اساسی باید با رضایت شرکای شرکت گرفته شود. این ارتباط مبتنی بر اعتماد و توافق بین طرفین است و به عنوان یک اصل مهم در مدیریت این نوع شرکت‌ها مطرح می‌شود.

شرکت تعاونی

شرکت‌های تعاونی از منظر موضوع و هدف فعالیت به دو دسته تعاونی تولید و توزیع تقسیم می‌شوند و از لحاظ نوع تشکیل به دو دسته عام و خاص تقسیم می‌شوند.

  1. شرکت تعاونی تولید: این نوع شرکت به منظور ایجاد اشتغال برای اعضا در زمینه‌های مختلف مانند کشاورزی، دامداری، صنعت، معدن، عمران شهری و روستایی و سایر زمینه‌های مشابه فعالیت می‌کند. هدف اصلی این شرکت‌ها، تأمین نیازها و ایجاد فرصت‌های اشتغال برای اعضا است.
  2. شرکت تعاونی توزیع: این نوع شرکت به منظور تهیه و توزیع کالاها، خدمات، مسکن و دیگر نیازمندی‌های اعضا فعالیت می‌کند. هدف اصلی آن، تأمین نیازمندی‌های اعضا از طریق فرآوری، توزیع و ارائه کالاها و خدمات متناسب با نیازمندی‌های آن‌هاست.
  3. شرکت تعاونی عام: در این نوع شرکت، عضویت برای همه اشخاص آزاد است و سرمایه شرکت باید توسط موسسین یا شرکت به عموم عرضه شود. این شرکت‌ها به صورت عمومی برای تأمین نیازها و ایجاد فرصت‌های اشتغال فعالیت می‌کنند.
  4. شرکت تعاونی خاص: در این نوع شرکت، عضویت تنها برای یک گروه خاص از افراد مثل کارگران، کشاورزان، دانشجویان و غیره آزاد است. اما در پذیرش اعضا، ممکن است شرایط خاصی وجود داشته باشد.

در شرکت‌های تعاونی که بر اساس اصول شرکت‌های سهامی تشکیل می‌شوند، هیچ یک از شرکا نمی‌تواند در مجمع عمومی بیش از یک رأی داشته باشد که این اصل بر اساس اصول دموکراتیک برای تصمیم‌گیری در این نوع از شرکت‌ها استفاده می‌شود.

شرکت دانش بنیان

شرکت دانش بنیان، یک مؤسسه یا شرکت خصوصی یا تعاونی است که بر اساس قوانین و مقررات مربوطه به عنوان یک واحد دانش بنیان تأیید و ارزیابی شده است.

هدف اصلی قانونگذار از تشکیل شرکت‌های دانش بنیان، ترویج توسعه اقتصادی و علمی است. به منظور ارائه حمایت مالی و قانونی به این نوع از شرکت‌ها، مقررات و تسهیلات خاصی در نظر گرفته شده است.

برای شناسایی یک شرکت به عنوان شرکت دانش بنیان، معیارهایی مانند ارائه کالاها یا خدمات در حوزه‌های فناوری پیشرفته، که به راحتی قابل کپی برداری نباشند و نیازمند تحقیق و توسعه باشند، مورد بررسی قرار می‌گیرد. هرچند که برخی از این معیارها برای هر شرکت متفاوت است، اما حداقل یکی از آنها باید برآورده شود.

شرکت‌های دانش بنیان از نظر قانون به چهار نوع تقسیم می‌شوند که از نوع ۱ و ۲ به عنوان نوپا و تولیدی معرفی می‌شوند. تشخیص شرکت دانش بنیان بر اساس معیارهای آیین‌نامه ارزیابی مربوطه و توسط یک کارگروه ویژه انجام می‌شود، و ثبت این شرکت‌ها نیز مراحل خاص خود را دارد.

مقدمات و شرایط ثبت شرکت

همه افرادی که قصد دارند تا در زمینه های مختلف تجاری و اقتصادی فعالیت کنند، حتما باید از ثبت شرکت فعالیت خود را شروع کنند. استفاده از یک شرکت ثبت شده باعث می شود تا فعالیت ها منظم شده و سامان دهی کردن آنها آسان تر شود.

همچنین، استفاده از یک شرکت ثبت شده باعث می شود تا نهاد های مختلف و مشتریان حس بهتری را در مورد شما داشته باشند و بتوانند راحت تر از خدمات شما استفاده نمایند. استفاده از شرکت به شما کمک می کند تا در مزایده های مختلف شرکت کنید و فعالیت های مد نظر خود را به صورت قانونی انجام دهید.

در راستای ثبت شرکت از روش های مختلف، یک سری قوانین توسط ایران تعیین شده است. البته، شما باید به این نکته هم توجه داشته باشید که هر کشور و هر منطقه یک سری قوانین خاص دارد. ولی در کل برای ثبت شرکت در داخل ایران شما حتما باید با قوانین کشور عزیز ما آشنا باشید. برای انجام این فعالیت، شما باید یک شخصیت حقوقی را ثبت کنید. البته که این فعالیت به شدت مهم می تواند کمی دشوار باشد. چرا که شما به مشاوره های ویژه نیاز خواهید داشت.

شرایط ثبت شرکت در ایران می‌تواند به شرح زیر باشد:

  1. الزام ثبت نام در سامانه ثنا: برای ثبت شرکت، متقاضیان باید از قبل در سامانه ثبت نام کرده باشند. این ثبت نام پیش‌نیاز است و نیازی به ارائه مدرکی دال بر داشتن ثنا نیست.
  2. امضاء الکترونیک: براساس قانون جدید، برای ثبت شرکت نیاز به تهیه امضاء الکترونیک است که این موضوع به زودی به یک الزام تبدیل خواهد شد. این کار تبدیل روند ثبت شرکت به یک فرآیند کاملاً غیرحضوری را ممکن می‌کند.
  3. نیاز به مجوز: برای برخی موضوعات خاص، نیاز به دریافت مجوز از ارگان‌های مربوطه وجود دارد. این موضوع بستگی به نوع فعالیت و موضوع شرکت دارد و برخی از شرکت‌ها ممکن است برای شروع فعالیت خود نیاز به این مجوزها داشته باشند.
  4. تغییر موضوع فعالیت: گاهی اوقات با تغییر یک موضوع فعالیت به موضوعی جزئی‌تر، الزام به دریافت مجوز نخواهیم داشت.

ثبت شرکت
شرایط ثبت شرکت

مدارک لازم جهت ثبت انواع شرکت

برای ثبت شرکت در اداره ثبت شرکت‌ها، مدارک زیر لازم است:

۱٫ اساسنامه:
اساسنامه شرکت باید تنظیم و امضا شده و در نسخه تصدیق شده ارائه شود. این اسناسنامه باید حاوی اطلاعات مربوط به نوع شرکت، مقر شرکت، موضوع فعالیت، حقوق و تعهدات شرکا و سایر بندها باشد.


۲٫ مدارک شناسایی: کپی مدارک شناسایی از جمله کارت ملی و شناسنامه اعضای شرکت باید ارائه شود.

۳٫ اظهارنامه: امضای اعضای شرکت روی اظهارنامه لازم است که اقرارنامه حاوی اطلاعاتی در مورد موضوع فعالیت شرکت و مسئولیت های آنها باشد.

۴٫ گواهی عدم سوءپیشینه: باید گواهی عدم سوءپیشینه اعضای شرکت ارائه شود تا اطمینان حاصل شود که آنها سوابق بدی ندارند.

۵٫ مجوزهای لازم: در صورت نیاز، مجوزهای لازم از مراجع مربوطه برای شروع فعالیت شرکت باید ارائه شود.

۶٫ نام شرکت:
نام پیشنهادی برای شرکت باید انتخاب و به مراجع ثبت شرکت‌ها پیشنهاد داده شود. نام شرکت باید مطابق با قوانین و مقررات باشد و شامل ویژگی‌هایی مانند دارا بودن ریشه فارسی، عدم تکرار، و عدم استفاده از کلمات محرمانه باشد.


۷٫ حقوق و تعهدات: مدارک مربوط به پرداخت حقوق و تعهدات مالی شرکت باید امضا و تصویر مصدق آنها به مراجع ثبت شرکت‌ها ارسال شود.

در نهایت، پیشنهاد می‌شود که برای ثبت شرکت خود، از خدمات یک مشاور حقوقی و وکیل مسلم استفاده کنید تا از رعایت کامل مراحل و قوانین مربوطه اطمینان حاصل شود.

۱- مدارک ثبت شرکت سهامی خاص

مدارک مورد نیاز برای ثبت شرکت سهامی خاص عبارتند از:

  1. دو نسخه از اساسنامه شرکت.
  2. دو نسخه از اظهارنامه.
  3. مدارک هویتی تمامی سهامداران شرکت، همراه با ثبت نام کد اقتصادی (کد ثنا).
  4. دو نمونه از صورت جلسه مجمع عمومی موسسین.
  5. کپی سیم‌کارت به نام شرکت یا مسئولان شرکت.
  6. فیش بانکی مبنی بر واریز حداقل ۳۵ درصد از سرمایه شرکت به حساب شرکت.

به طور کلی، برای ثبت شرکت سهامی خاص، نیاز به تهیه مدارک مختلفی است. این مدارک عبارتند از:

  1. تصویر کارت ملی و شناسنامه: برای همه افرادی که در هیئت مدیره، سهامداری، یا بازرسی شرکت دخالت دارند، نیاز به تصاویر کارت ملی و شناسنامه داریم. این مدرک برای تشخیص هویت افراد مورد استفاده قرار می‌گیرد.
  2. صورتجلسات مجمع عمومی و هیئت مدیره: دو نسخه از صورتجلسه‌های مجمع عمومی و هیئت مدیره شرکت برای ارائه لازم است. این صورتجلسات حاوی تصمیمات اصلی و مهمی است که در جلسات اعضای شرکت گرفته می‌شود.
  3. اطلاعات و مستندات شرکتی: دو نسخه از اطلاعات و مستنداتی همچون اطهارنامه و اساسنامه شرکت نیاز است. این مدارک حاوی مفاد اساسی و قوانین اجرایی شرکت می‌باشد.
  4. مستندات شرکت‌های حقوقی: در صورتی که اعضای شرکت اشخاص حقوقی باشند، باید مدارک مربوط به شرکت‌های حقوقی نیز تهیه شود. این مستندات معمولا شامل آخرین روزنامه رسمی و مدارک مربوط به نماینده شرکت حقوقی است.
  5. اقرارنامه درباره نسبت فامیلی: در صورتی که بازرسان یا اعضای هیئت مدیره ارتباط خانوادگی با یکدیگر داشته باشند، باید اقرارنامه‌ای در مورد عدم نسبت فامیلی ارائه شود.
  6. وکالتنامه و توکالتنامه: در صورتی که وکیل یا موسسه‌ای برای انجام امور حقوقی استفاده شود، وکالتنامه و یا توکالتنامه مربوطه باید ارائه شود.
  7. گواهی پرداخت سرمایه اولیه: برای اثبات پرداخت حداقل سرمایه اولیه شرکت، گواهی مربوط به پرداخت این مبلغ نیاز است.
  8. اقرارنامه‌ی بر عدم ممنوعیت قانونی: این اقرارنامه باید توسط مدیران و اعضای هیئت مدیره صادر شود و به اثبات عدم ممنوعیت قانونی آن‌ها در جایگاه مدیریتی خود بکار می‌رود.
  9. مدارک مربوط به سهامداران خارجی: در صورتی که سهامدارانی از خارج از کشور شرکت کنند، مدارکی همچون اصل پاسپورت برای اشخاص حقیقی و مدارک شرکت و وکالتنامه و ترجمه‌های آن باید ارائه شود.

با توجه به این لیست، می‌توانید مدارک لازم برای ثبت شرکت سهامی خاص را آماده کنید و فرایند ثبت را آسان‌تر کنید.

۲- مدارک ثبت شرکت مسئولیت محدود

مدارک مورد نیاز برای ثبت شرکت مسئولیت محدود عبارتند از:

  1. دو نسخه از اظهارنامه.
  2. دو نسخه از اساسنامه شرکت.
  3. دو سری از صورت جلسه هیأت مدیره.
  4. دو سری کپی از مدارک هویتی مدیران، همراه با ثبت نام کد اقتصادی (کد ثنا) و کپی از سیم‌کارت به نام.
  5. فیش بانکی مبنی بر واریز ۱۰۰ درصد از سرمایه شرکت به حساب شرکت.
  6. دو سری از صورت جلسه مجمع عمومی موسسین.

این مدارک، به همراه انجام مراحل مربوطه، به ثبت شرکت مسئولیت محدود کمک می‌کنند. در هر مورد خاص، بهتر است با یک مشاور حقوقی یا حسابداری مشورت کنید تا اطمینان حاصل کنید که همه مدارک و مراحل به درستی انجام شده‌اند.

۳- مدارک ثبت شرکت های تضامنی

مدارک مورد نیاز برای ثبت شرکت تضامنی عبارتند از:

  1. کپی از شناسنامه سهامداران، همراه با ثبت نام کد اقتصادی (کد ثنا) و کپی از سیم‌کارت به نام.
  2. دو سری از تقاضانامه.
  3. دو سری اساسنامه.
  4. دو نمونه شرکتنامه.
  5. گواهی مبنی بر مجوز فعالیت شرکت.

این مدارک، به همراه انجام مراحل مربوطه، به ثبت شرکت تضامنی کمک می‌کنند. قبل از اقدام به ثبت شرکت، بهتر است با یک مشاور حقوقی یا حسابداری مشورت کنید تا اطمینان حاصل کنید که همه مدارک و مراحل به درستی انجام شده‌اند.

۴- مدارک ثبت شرکت مختلط غیر سهامی

مدارک مورد نیاز برای ثبت شرکت مختلط غیر سهامی عبارتند از:

  1. یک نمونه از اساسنامه.
  2. یک نمونه از شرکتنامه.
  3. اسامی شرکای ضامن که مدیریت شرکت را به عهده دارند.

این مدارک، به همراه انجام مراحل مربوطه، به ثبت شرکت مختلط غیر سهامی کمک می‌کنند. بهتر است قبل از شروع فرآیند ثبت شرکت، با یک مشاور حقوقی یا حسابداری مشورت کنید تا اطمینان حاصل کنید که همه مدارک و مراحل به درستی انجام شده‌اند.

۵- مدارک ثبت شرکت مختلط سهامی

مدارک مورد نیاز برای ثبت شرکت مختلط سهامی عبارتند از:

  1. یک نمونه از شرکتنامه.
  2. اسامی شرکا و مدیران شرکت.
  3. یک نمونه از اساسنامه.
  4. گواهی مبنی بر اینکه حداقل یک سوم از سرمایه شرکت پرداخت شده و مدیر شرکت آن را امضا کرده است.

این مدارک، در کنار انجام مراحل ثبت شرکت، به انجام فرآیند ثبت کمک می‌کنند. قبل از شروع فرآیند ثبت شرکت، بهتر است با یک مشاور حقوقی یا حسابداری مشورت کنید تا اطمینان حاصل کنید که همه مدارک و مراحل به درستی انجام شده‌اند.

۶- مدارک مورد نیاز برای ثبت شرکت نسبی

مدارک مورد نیاز برای ثبت شرکت نسبی عبارتند از:

  1. یک نمونه از اساسنامه.
  2. یک نمونه از شرکتنامه.

این مدارک، برای انجام فرآیند ثبت شرکت نسبی لازم است. حتماً اطمینان حاصل کنید که مدارک به درستی و کامل تهیه شده و همه مراحل ثبت به درستی انجام شده‌اند.

۷- مدارک مورد نیاز برای ثبت شرکت‌های تعاونی

مدارک مورد نیاز برای ثبت شرکت‌های تعاونی عبارتند از:

  1. درخواست کتبی و ارائه مجوز از اداره کار و تعاون.
  2. اساسنامه مصوب مجمع عمومی.
  3. موافقت‌نامه‌های تشکیل شرکت.
  4. دعوت‌نامه برای تشکیل اولین مجمع عمومی عادی.

این مدارک برای ثبت و شروع فعالیت‌های یک شرکت تعاونی ضروری است. حتماً مطمئن شوید که مدارک به درستی تهیه شده و همه مراحل ثبت به درستی انجام شده‌اند.

مراحل ثبت شرکت

بعد از آماده‌سازی مدارک مورد نیاز برای ثبت شرکت اینترنتی و رایگان، می‌توانید به مراحل زیر در سامانه https://irsherkat.ssaa.ir/ پرداخت کنید:

  1. تعیین شرکا: ابتدا بر اساس نوع شرکت، شرکای شرکت را مشخص کنید.
  2. ثبت نام در سایت: وارد سایت مربوط به ثبت نام شرکت شوید.
  3. درج نام شرکا: نام هر یک از سهامداران شرکت را در سامانه وارد کنید.
  4. مشخص کردن میزان سهام: میزان سهام هر یک از شرکای شرکت را مشخص کنید.
  5. انتخاب روزنامه سالی-مالی: روزنامه مالی و سال مالی شرکت را انتخاب کنید.
  6. تعیین اختیارات اعضا: حدود و اختیارات هر یک از اعضای شرکت را مشخص کنید.
  7. وارد کردن آدرس شرکت: آدرس دقیق شرکت را در سامانه وارد کنید.
  8. درج اطلاعات صورت جلسه: تمامی مطالبی که در صورت جلسه به آن اشاره شده است را در سامانه وارد کنید.
  9. تهیه تقاضانامه و اساسنامه: تقاضانامه و اساسنامه را آماده کرده و ارائه کنید.
  10. ارسال مدارک: پس از گردآوری تمامی مدارک، آن‌ها را از طریق پست پیشتاز به اداره مربوطه ارسال کنید.

با رعایت مراحل فوق، می‌توانید شرکت خود را به صورت اینترنتی و رایگان ثبت کنید. اطمینان حاصل کنید که تمامی مدارک به درستی و کامل ارسال شده و هر گونه اطلاعات مورد نیاز را به صورت صحیح و دقیق وارد کرده‌اید.

مرحله ۱: تکمیل فرم اطلاعات شخص 

مرحله اول در فرآیند ثبت شرکت آنلاین، تکمیل فرم اطلاعات شخص متقاضی است. برای این کار، ابتدا به سامانه http://irsherkat.ssaa.ir مراجعه کنید و به قسمت پذیرش درخواست ثبت شرکت بروید. در اینجا، یک فرم ظاهر می‌شود که باید به ترتیب مراحل آن را تکمیل کنید. اطلاعات مربوط به متقاضی، اولین موضوعی است که در این فرم باید پر شود.

  1. نام متقاضی: نام شخصی که می‌خواهد شرکت یا موسسه را تاسیس کند، در این قسمت وارد می‌شود.
  2. سمت متقاضی: باید مشخص شود که آیا متقاضی به عنوان اصیل یا وکیل فعالیت می‌کند. به این معنا که آیا خود متقاضی نهایی تمامی امور را انجام می‌دهد یا از طریق وکیل به این منظور عمل می‌کند.

پس از تکمیل این اطلاعات، می‌توانید به مرحله بعدی از فرآیند ثبت شرکت آنلاین بروید.

مرحله ۲: انتخاب نام و نوع شرکت

مرحله دوم در فرآیند ثبت شرکت آنلاین، انتخاب نوع و نام شرکت است. این مرحله شامل موارد زیر است:

  1. انتخاب نوع شرکت: ابتدا باید نوع شرکت مورد نظر را انتخاب کنید، مانند شرکت سهامی عام، شرکت سهامی خاص، شرکت تضامنی و غیره.
  2. پیشنهاد نام شرکت: پس از انتخاب نوع شرکت، باید حداقل ۵ نام پیشنهادی برای شرکت ارائه دهید. این نام‌ها باید دارای ریشه فارسی باشند، از ریشه‌های لاتین استفاده نکنند، با شئونات انقلاب اسلامی ایران همخوانی داشته باشند، دارای اسم خاص و تکراری نباشند.
  3. پرداخت هزینه ثبت: پس از انتخاب نام شرکت، هزینه مربوط به ثبت آن را به حساب بانک ملی سازمان ثبت اسناد پرداخت کنید. سپس فیش واریزی و سایر مدارک مرتبط را به سازمان ارائه دهید.
  4. پرداخت حق الثبت: باید مبلغی برای حق الثبت پرداخت کنید، که این مبلغ براساس سرمایه شرکت تعیین می‌شود. سرمایه ثبت شرکت حداقل یک میلیون ریال است و حق الثبت بر اساس سرمایه به صورت تصاعدی متغیر است.
  5. ابطال تمبر: پس از ثبت شرکت، در صورت افزایش سرمایه و اضافه شدن سهامی، باید در مدت دو ماه به اداره ثبت شرکت‌ها مراجعه کرده و اقدام به ابطال تمبر نمایید.

با انجام این مراحل، شرکت شما آماده ثبت خواهد بود.

مرحله ۳: انتخاب موضوع فعالیت شرکت و مجوزها

مرحله سوم در فرآیند ثبت شرکت آنلاین، انتخاب موضوع فعالیت شرکت و مجوزها است. این مرحله شامل موارد زیر است:

  1. انتخاب موضوع فعالیت: در کادر مربوط به موضوع فعالیت، نوع فعالیت و وضعیت مجوز و مدت فعالیت را بر اساس محدود یا نامحدود انتخاب کنید. اگر نیاز به توضیحات بیشتر درباره موضوع فعالیت شرکت دارید، توضیحات مربوطه را وارد کنید.
  2. انتقال به مرحله بعدی: پس از انتخاب موضوع فعالیت، با کلیک بر روی گزینه “گام بعدی” به صفحه اطلاعات مرکز اصلی شرکت منتقل خواهید شد.

با انجام این مراحل، شرکت شما آماده بررسی و ثبت خواهد بود.

مرحله ۴: تکمیل کردن اطلاعات شرکت

مرحله چهارم در فرآیند ثبت شرکت آنلاین، تکمیل مشخصات شرکت است. این مرحله شامل موارد زیر است:

  1. کد پستی: در این بخش، کد پستی مرکز اصلی شرکت را وارد کنید.
  2. شماره تلفن: شماره تماس مرکز اصلی شرکت را در جایگاه مربوطه وارد کنید.
  3. نشانی مرکز اصلی: نشانی دقیق و کامل مرکز اصلی شرکت را در این بخش وارد نمایید.
  4. شماره دورنگار: در صورتی که شماره دورنگار برای شرکت موجود است، آن را در این بخش وارد کنید.
  5. نشانی تارنما و پست الکترونیکی: اگر شرکت شما دارای وب‌سایت و پست الکترونیکی است، اطلاعات مربوط به آنها را نیز در این صفحه وارد کنید.

با تکمیل این مشخصات، مرحله چهارم از فرآیند ثبت شرکت آنلاین کامل می‌شود.

مرحله ۵: تعیین مقدار سرمایه و انتخاب نوع سرمایه

مرحله پنجم در فرآیند ثبت شرکت آنلاین، انتخاب نوع و مقدار سرمایه شرکت است. در این مرحله:

  1. نوع سرمایه: انتخاب کنید که آیا سرمایه شرکت شما نقدی است یا غیر نقدی. همچنین باید تعیین کنید که سهام شرکت با نام یا بی‌نام باشند.
  2. ارزش هر سهم: مقدار ریالی هر سهم را مشخص کنید. این ارزش می‌تواند بر اساس ارزشیابی شرکت یا ارزش تخمینی سهام باشد.
  3. مقدار سرمایه: مشخص کنید که برای کسب و کار و شرکت خود چه مقدار سرمایه را در نظر دارید. این مقدار سرمایه بر اساس نیازهای شرکت و توان مالی شما باید تعیین شود.

مقدار سرمایه شما نقش مهمی در هزینه ثبت شرکت دارد. هر چه مقدار سرمایه بیشتر باشد، مبلغ پرداختی برای مالیات ثبت شرکت نیز افزایش می‌یابد. بنابراین، قبل از تعیین مقدار سرمایه، به دقت این مسئله را مورد بررسی قرار دهید.

مرحله ۶: تکمیل اطلاعات شخص حقیقی یا حقوقی

مرحله ششم در فرآیند ثبت شرکت آنلاین، تکمیل اطلاعات شخص حقیقی یا حقوقی است.

  1. شخص حقیقی: در این بخش، اطلاعات شخصی خود را در کادرهای مشخص شده وارد کنید. این اطلاعات ممکن است شامل نام، نام خانوادگی، شماره شناسنامه، تاریخ تولد و سایر اطلاعات شخصی باشد.
  2. شخص حقوقی: اگر شرکت یا موسسه به نام یا تحت مالکیت یک شخص حقوقی ثبت می‌شود، اطلاعات مربوط به شخص حقوقی وارد می‌شود. این اطلاعات شامل نام شرکت یا موسسه، شماره ثبت، کد اقتصادی و سایر اطلاعات مربوط به شخص حقوقی می‌باشد.

بعد از تکمیل اطلاعات مربوطه، با کلیک بر روی گام بعدی، به مرحله بعدی از فرآیند ثبت شرکت می‌رسید.

مرحله ۷: ثبت اطلاعات

مرحله هفتم در فرآیند ثبت شرکت آنلاین، مربوط به ثبت اطلاعات است.

  1. ثبت اطلاعات: در این مرحله، با تکمیل اطلاعات مربوط به سرمایه و سهام در کادرهای مشخص شده، اطلاعات ذخیره می‌شود. این اطلاعات شامل مقدار سرمایه، تعداد سهام، ارزش هر سهم و سایر جزئیات مربوط به سرمایه و سهام شرکت می‌باشد.
  2. حذف: اگر نیاز به حذف اطلاعات وارد شده باشد، با استفاده از گزینه حذف، می‌توانید اطلاعات را از صفحه حذف کنید.
  3. انصراف: در صورتی که تمایل به تغییر اطلاعات ندارید و از ثبت اطلاعات منصرف می‌شوید، می‌توانید با استفاده از گزینه انصراف، از ادامه فرآیند صرف نظر کنید.

با تکمیل این مرحله، ثبت اطلاعات مربوط به سرمایه و سهام شرکت به صورت کامل انجام می‌شود. سپس می‌توانید به مراحل بعدی از فرآیند ثبت شرکت بروید.

مرحله ۸: تعیین سمت هر شخص در شرکت

در مرحله هشتم از فرآیند ثبت شرکت، شما باید سمت شخص یا افرادی که در شرکت یا موسسه دارای سمت هستند را مشخص کنید. این سمت‌ها ممکن است شامل مدیر عامل، رئیس هیئت مدیره، اعضای هیئت مدیره و سایر سمت‌های مدیریتی باشند.

برای هر سمت، شما باید تاریخ شروع سمت را مشخص کرده و در صورت لزوم، تاریخ پایان اعتبار سمت را نیز وارد نمایید. همچنین باید وضعیت حق امضا برای هر شخص مشخص گردد که نشان دهد آیا این شخص جزو افراد دارای حق امضا در شرکت است یا خیر.

با تکمیل این مرحله، اطلاعات مربوط به سمت‌های شخص‌ها در شرکت به درستی ثبت می‌شود و می‌توانید به مراحل بعدی از فرآیند ثبت شرکت بروید.

مرحله ۹: ثبت شعبه‌های شرکت

در این مرحله از فرآیند ثبت شرکت، شما باید اطلاعات مربوط به شعبه‌های شرکت یا موسسه خود را وارد نمایید. اگر شرکت یا موسسه نیاز به تاسیس شعبه دارد، اطلاعات آن شعبه را شامل نام، آدرس، شماره تماس و سایر جزئیات لازم را در این صفحه وارد کنید.

سپس برای هر شعبه، شما باید سمت شخص مرتبط با آن شعبه و مدت تصدی این سمت را تعیین کنید. همچنین می‌توانید با ورود به صفحه روزنامه، “روز شروع سال مالی” و “ماه شروع سال مالی” را در کادر مربوطه پر کنید.

در این صفحه همچنین می‌توانید اطلاعات روزنامه ی شرکت را انتخاب کنید تا زمان شروع سال مالی شرکت مشخص گردد.

با تکمیل این مرحله، اطلاعات مربوط به شعبه‌های شرکت به درستی ثبت می‌شود و می‌توانید به مراحل بعدی از فرآیند ثبت شرکت بروید.

مرحله ۱۰: تکمیل اظهارنامه و اساسنامه

در این مرحله از فرآیند ثبت شرکت، شما باید اظهارنامه و اساسنامه شرکت خود را تکمیل کنید.

  1. اظهارنامه: در این قسمت، متن اظهارنامه را وارد کنید. می‌توانید اطلاعات را تایپ کنید یا از نمونه‌های موجود در سیستم استفاده کنید. پس از تکمیل اظهارنامه، با کلیک بر روی گام بعدی، وارد صفحه‌ی اساسنامه می‌شوید.
  2. اساسنامه: در این مرحله، اساسنامه شرکت را ارائه می‌دهید. شما می‌توانید از فرم‌های پیش‌فرض موجود استفاده کنید و فقط اطلاعات موردنیاز را پر کنید. همچنین، در صورت تمایل، می‌توانید قوانین مخصوص شرکت خود را نیز به اساسنامه اضافه کنید.

پس از تکمیل اساسنامه، باید یک کپی برابر اصلی از آن را در سایت اداره‌ی ثبت شرکت‌ها بارگذاری کنید. با انجام این مرحله، آماده‌اید تا به مراحل بعدی از فرآیند ثبت شرکت بروید.

مرحله ۱۱: کامل کردن مدارک

در این مرحله که حساس و مهم است، شما باید مدارک ثبت شرکت را تکمیل کنید.

  1. تکمیل مدارک: وارد صفحه‌ی مدارک می‌شوید، که مدارک مورد نیاز بر اساس نوع شرکت به صورت خودکار نمایش داده می‌شود. حواستان به تکمیل کامل متن صورت‌جلسه باشد، زیرا عدم تطابق با اصل صورت‌جلسه می‌تواند منجر به رد پذیرش مدارک شود. وقتی اطلاعات نهایی کامل و دقیق وارد شد، سیستم تایید پذیرش را به شما نشان می‌دهد.
  2. پیگیری و پاسخ درخواست: با ثبت نام در سامانه و دریافت کد رهگیری، می‌توانید به راحتی پیگیری و پاسخ درخواست خود را از طریق سامانه اینترنتی انجام دهید. این امکان به شما کمک می‌کند بدون نیاز به مراجعه حضوری، اطلاعات لازم را بدست آورید.
  3. ارسال مدارک اصلی: پس از تایید آنلاین، باید نسخه‌های اصلی صورت‌جلسات تنظیمی و ضمائم آنها را به آدرس مشخص شده در تاییدیه پذیرش ارسال کنید. از مراجعه حضوری برای تحویل مدارک ثبت شرکت خودداری کنید.

مرحله ۱۲: اطلاع از وضعیت ثبت شرکت

پس از تکمیل فرم‌ها و ارسال آنها به اداره ثبت شرکت‌ها، ممکن است صورت‌جلسه‌ی شما دارای نقص باشد که باید آن را رفع کنید. اگر صورت‌جلسه شما تایید شود، برای صدور آگهی به روزنامه ارسال می‌شود. اما در صورتی که صورت‌جلسه رد شود، دلایل رد آن به شما اعلام می‌شود تا اقدام به صدور صورت‌جلسه جدید کنید.

پس از پذیرش، مسئول اداره دستور ثبت در دفتر ثبت شرکت‌ها را صادر می‌کند. اقدام بعدی، ثبت شرکتنامه در دفتر ثبت شرکت‌ها می‌باشد.

ثبت شرکت، غیر از ثبت شرکتنامه، به معنای ثبت دفاتر آن است. متصدی مربوطه پس از ثبت شدن شرکتنامه و رسیدگی به مدارک و سوابقی که از طرف مدیر شرکت ضمن تقاضانامه به عمل می‌آید، ذیل شماره‌ی ردیفی که برای شرکت‌ها معین می‌شود، خلاصه‌ی مفاد شرکتنامه و اساسنامه را در ستون‌های آن، ثبت و برای هر شرکت یک صفحه مترادف تخصیص می‌دهد.

به موجب قانون، شرکتنامه باید در دفتر اسناد رسمی به ثبت برسد و در غیر اینصورت طبق قانون، در هیچ یک از ادارات و محاکم پذیرفته نخواهد شد.

با توجه به پیچیدگی کار، به موجب مقررات، دوائر ثبت شرکت‌ها در مرکز و شهرستان‌ها اجازه‌ی ثبت شرکتنامه را می‌دهند. دفتر ثبت شرکتنامه در این مورد به منزله‌ی دفتر اسناد رسمی است. پس ثبت شرکتنامه، رسمیت یافتن آن بین شرکاء است و شرکاء تماماً ذیل ثبت را امضاء می‌کنند و مطابقت ثبت را با اصل شرکتنامه تصدیق می‌کنند.

به طور کلی، دفتر ثبت شرکتنامه قانونی بوده و به امضای نماینده دادستان محل رسیده است. لذا متقاضی پیش‌نویس را نزد مسئول دفتر می‌برد و مسئول دفتر شروع به ثبت شرکتنامه و پیش‌نویس آگهی تاسیس شرکت در دفتر ثبت شرکت‌ها می‌کند. دفتر مذکور، اقداماتی از قبیل

احراز هویت، امضا از متقاضیان، تصدیق متقاضیان، تعیین شماره ی ثبت شرکت، نوشتن شماره ی ثبت در اظهارنامه و شرکتنامه ی شرکت و اسناد مالکیت اموال مرتبط را انجام می‌دهد.

سپس مسئول ثبت دفتر پرونده‌ای را تشکیل داده و در روی آن از لحاظ تکمیل امضا گواهی می‌دهد. یک نسخه از اساسنامه، شرکتنامه و اظهارنامه به مؤسسین شرکت تحویل داده می‌شود. در صورت وجود سند مالکیت، آن به مدیران شرکت تحویل داده می‌شود و نسخه دیگر از اظهارنامه، اساسنامه و شرکتنامه و پیش‌نویس آگهی که تشکیل پرونده شده‌اند، جهت تحریر به اتاق تایپ ارسال می‌شود.

مرحله نهایی: دریافت آگهی تاسیس شرکت

در این مرحله نهایی، آگهی تاسیس شرکت را تحریر و صادر می‌کنید که آخرین گام جهت ثبت شرکت است.

به یاد داشته باشید که علاوه بر ثبت شرکت، خلاصه شرکتنامه و منضمات آن نیز باید منتشر شود. این کار باید در ظرف ماه اول ثبت شرکت و توسط اداره ثبت محل یا جانشین آن، در مجله رسمی دادگستری و یکی از جراید کثیرالانتشار انجام شود.

در این مرحله، باید هزینه‌ای برای ثبت آگهی شرکت خود در روزنامه‌های رسمی پرداخت کنید. می‌توانید هزینه آگهی روزنامه را از طریق درگاه www.rrk.ir پرداخت کنید. هزینه این آگهی به نوع موضوع شرکت و تعداد اعضا بستگی دارد.

اگر اطلاعات ثبتی مربوط به شرکت شما تغییر کند، باید مجدداً آگهی تازه‌ای با اطلاعات جدید منتشر شود که هزینه آن دوباره دریافت خواهد شد.

روزنامه‌های مختلفی وجود دارند که به عنوان روزنامه رسمی کثیرالانتشار می‌توانید آگهی ثبت شرکت خود را در آنها منتشر کنید. از جمله روزنامه‌هایی که به دلیل قیمت ارزان برای ثبت آگهی معتبر هستند می‌توان به روزنامه‌های اقتصاد مردم، همکاری ملی، اقتصاد سرآمد، وطن امروز، هنرمند، پیام زمان، امتیاز و پیک سبز اشاره کرد.

پس از واریز هزینه آگهی روزنامه کثیرالانتشار و گذر از این مرحله، باید برای دفاتر پلمپ مخصوص شرکت خود که در واقع همان دفتر کل و روزنامه است، هزینه‌ای را پرداخت کنید. این دفاتر در هنگام محاسبه مالیات بر درآمد سالانه، دارایی شما را را مشخص می‌کنند. برای این مرحله یک ماه زمان در اختیار دارید.

ثبت شرکت

ثبت شرکت انجام شد

محدودیت سنی جهت ثبت یک شرکت

برای ثبت یک شرکت، شما باید حداقل ۱۸ سال را داشته باشید. این نکته آنقدر بدیهی است که واقعا دیگر هیچکس به آن توجهی ندارد. ولی باز هم یک سری از افراد در این زمینه با اشکالات مختلفی مواجه خواهند شد. از همین رو، اگر شما هم قصد ثبت یک شرکت به صورت قانونی در کشور عزیز ما یعنی ایرانی را دارید، حتما باید مطمئن شوید که همه اعضای شرکت و سهام دار ها بالای ۱۸ سال هستند.

در ضمن، شما باید به این نکته هم توجه داشته باشید که این قانون فقط مربوط به ایران نیست. خیلی از کشور ها معتقد هستند که افراد زیر ۱۸ سال بلوغ فکری کاملی برای انجام فعالیت ها و معاملات مهم را ندارند. تجربه هم این قضیه را به طور کامل ثابت کرده است.

از همین رو، افراد باید بالای ۱۸ سال سن داشته باشند تا بتوانند فعالیت های مربوط به ثبت شرکت را به طور کامل انجام دهند. البته در شرایط خاص و برای ثبت یک سری شرکت های خاص، این محدودیت سنی بسته به شرایط فرد ممکن است که بالا تر هم رود.

گاهی اوقات برای انجام یک سری تجارت ها و معامله های ویژه، افراد باید در رده های سنی بالا تری قرار گیرند تا با هیچ مشکل خاصی مواجه نشوند.

مدت زمان ثبت شرکت

در مورد زمان ثبت شرکت، مهم است که اطلاع داشته باشید که این فرایند ممکن است بسته به موارد مختلف، از جمله نوع شرکت، موقعیت جغرافیایی، وضعیت حقوقی و غیره، متغیر باشد. اما در حالت کلی، می‌توان به میانگین زمانی از حدود ۳۰ الی ۴۵ روز اشاره کرد.

همچنین باید توجه داشت که مراحل ثبت شرکت ممکن است در برخی شرایط و موارد به دلیل امور قانونی، مشکلات مربوط به اسناد، یا نیاز به اطلاعات اضافی، بیشتر زمان ببرد. از سوی دیگر، برخی از شرکت‌ها به دلیل سادگی ساختار و فرآیند‌هایشان، ممکن است زودتر انجام شود.

مهم است که قبل از شروع فرآیند ثبت شرکت، با کارشناسان خدمات اداری مدیران مشورت کرده و اطلاعات کافی درباره مراحل، زمان‌بندی و هزینه‌های مربوطه را کسب کنید. این کمک می‌کند تا بهترین تصمیمات را درباره زمانبندی و مدیریت مناسب برای ثبت شرکت‌تان بگیرید.

تفاوت شرکت مسئولیت محدود با سهامی خاص

شرکت های مسئولیت محدود و شرکت های سهامی خاص، می توانند مزایای نسبتا زیادی در مقایسه با هم داشته باشند. در کل ۹ تفاوت اصلی در میان این دو مدل از شرکت وجود دارد که هر کدام از این تفاوت ها به نحوی خاص بر روی فعالیت های مورد نظر شما تاثیر گذار است.

مهم ترین تفاوتی که شما باید به آن توجه داشته باشید، نوع اعطای سرمایه است. در شرکت های مسئولیت محدود، شما نیازی به ارسال سرمایه به بانک نخواهید داشت. یعنی با خیال راحت می توانید بدون ارسال سرمایه به حساب شرکت، ثبت شرکت را به اتمام برسانید.

ولی در شرکت هایی که با سهامی خاص فعالیت می کنند، حتما شما باید حداقل ۳۵ درصد کل سهام شرکت را در اختیار حساب شرکت قرار دهید. سپس این هزینه مراحل مختلفی را طی می کند و در نهایت به خود شرکت وارد می شود.

در ادامه بیشتر در این مورد با شما صحبت می کنیم. ولی خیلی از افراد این دو مدل از شرکت را با هم اشتباه می گیرند. پس یادتان باشد شرکتی که برای راه اندازی آن شما باید ۳۵ درصد سهام را در اختیار بانک قرار دهید، شرکت سهامی خاص می باشد. در ضمن، مابقی سهام شرکت می تواند در دست تعهد شرکایی که در شرکت فعالیت می کنند باشد. پس از دریافت گواهی های مخصوص از بانک، این مبلغ می تواند آزاد شود.

بررسی وضعیت شرکت مسئولیت محدود

حال که مراحل مربوط به ثبت شرکت را پشت سر گذاشتیم، بیایید تا هر کدام از شرکت های موجود در ایران را با هم بررسی کنیم و ببینیم که کدام مدل از انواع شرکت برای شما مناسب می باشد. شرکت با مسئولیت محدود، اولین موردی است که ما قصد بررسی کامل آن را داریم. این مدل از شرکت می تواند به عنوان پر طرفدار ترین شرکت در ایران شناخته شود.

. معمولا بیشترین درخواستی که در موسسه های مختلف ثبت می شود مربوط به همین شرکت می باشد. برای ثبت این شرکت همانطور که گفته شد شما به ۲ نفر شریک نیاز دارید. همچنین، سرمایه اولیه کمی نیاز بوده و مراحل آن خیلی راحت تر است. همچنین ثبت شرکت از این طریق نیازی به واریز سرمایه به حساب ندارد. شما فقط می توانید سرمایه را در اساس نامه شرکت ثبت کنید.

البته که این شرکت می تواند یک سری معایب خاص هم داشته باشد. مهم ترین تفاوت این روش از انواع روش های موجود برای ثبت شرکت در مدیریت شرکا می باشد. شما می توانید در زمان ثبت، اعضای هیئت مدیره شرکت خود را در یک بازه زمانی تعریف کنید. سپس شما می توانید هر زمانی که دوست داشتید به صورت دل بخواهی این افراد را جا به جا کنید.

در نتیجه، این روش از انواع روش های مربوط به ثبت شرکت بازدهی بالایی داشته و می تواند باب میل اکثر افراد باشد. ولی شما باید شرایط خود را بررسی کنید و مطمئن شوید که با این شرکت سازگاری دارید.

بررسی وضعیت شرکت سهام خاص

مورد بعدی که در مباحث مربوط به ثبت شرکت ما قصد بررسی آن را داریم، شرکت های سهامی عام یا خاص هستند. البته که این مدل از شرکت، می تواند یک سری تفاوت های خاص با دیگر مراکز داشته باشد. بر خلاف دیگر مدل های شرکت، برای ثبت یک شرکت سهامی شما حداقل باید ۵ نفر را به عنوان اعضای هیئت مدیره ثبت کنید. این ۵ نفر به ۳ گروه تقسیم می شوند.

. ۳ نفر سهام دار اصلی هستند. ۱ نفر به عنوان بازرس اصلی قرار گرفته و ۱ نفر هم به عنوان عضو علی البدل شناخته می شود. هنگامی که شما در حال ثبت این مدل از شرکت هستید، باید سرمایه اولیه را ثبت کنید. پس از ثبت سرمایه اولیه، باید ۳۵ درصد آن را به حساب اصلی شرکت خود واریز کنید.

ثبت شرکت

ثبت شرکت با خدمات اداری مدیران

خدمات اداری مدیران از طریق ارائه خدماتی جامع و با کیفیت در زمینه ثبت شرکت و ثبت برند، به کارآفرینان و کسب‌وکارها اعتماد و اطمینان لازم برای آغاز راه خود را می‌دهد. تیم ما با ارائه مشاوره‌های کامل، شما را در تمام مراحل فرآیند ثبت شرکت و برند همراهی می‌کند.

مدارک لازم برای ثبت شرکت شامل تنظیم و ثبت اسناد لازم در دفتر ثبت شرکت‌ها و مؤسسات است. همچنین، ما به شما راهنمایی لازم در خصوص ثبت برند و حقوق مالکیت صنعتی را ارائه می‌دهیم.

همچنین اگر تمایل به اقامت در خارج از کشور با ثبت شرکت دارید، مشاوران ما نیز در اخذ اقامت به شما کمک خواهند کرد. همچنین، تیم پشتیبانی ما همواره در تمامی مراحل فرآیند ثبت شرکت و ثبت برند آماده پاسخگویی به سوالات شماست.

بررسی وضعیت شرکت های غیر تجاری یا موسسه

ثبت شرکت غیرتجاری یا موسسه غیر تجاری هم می تواند سختی های خاص خود را داشته باشد. شما زمانی اجازه ثبت این شرکت را دارید که شرکت مورد نظر شما تجارت خاصی ندارد. یعنی اگر شما قصد ندارید تا تجارت خاصی را انجام دهید، باید در زمینه ثبت این شرکت فعالیت کنید. معمولا این موسسه ها می توانند برای مشاغل خدماتی مناسب باشند. شما می توانید از آنها برای ثبت موسسه های آموزشی، بهداشتی، نظافتی، حقوقی، برنامه نویسی و … استفاده کنید. مراحل ثبت این شرکت هم فرق زیادی با دیگر روش های ثبت یک شرکت ندارد.

بررسی وضعیت ثبت شرکت تعاونی تولید یا مصرف

ثبت شرکت تعاونی تولید یا مصرف شرایط خاص خود را دارد. پیچیدگی ثبت این مدل از شرکت، کمی بالا تر از دیگر روش های ثبت شرکت می باشد. در نتیجه، افراد خیلی به انجام فعالیت های مربوط به تایید این مدل از شرکت علاقه ای نشان نمی دهند.

مهم ترین مسئله ای که شما باید به آن توجه داشته باشید، دریافت مجوز از اداره تعاون است. بدون مجوز تایید شده اداره تعاون شما نمی توانید این شرکت را ثبت کنید.

شما حداقل باید با استفاده از ۷ نفر این شرکت را ثبت کنید. یعنی تعداد اعضای این شرکت حداقل ۷ نفر می باشد. همچنین، اولین اساس نامه شرکت هم باید در جلسه مجمع عمومی شرکت تعاونی مورد نظر، تایید شود. این شرکت ها می توانند یک سری ویژگی های مشترک با شرکت های سهامی داشته باشند.

مثلا در شرکت های تعاونی سهام شرکت مورد نظر بین اعضای تعاونی تقسیم خواهد شد. این شرکت ها معمولا فعالیت های تولیدی یا توزیعی و یا مصرف را بر عهده خواهند داشت.

مثلا فعالیت های کشاورزی، پرورش ماهی یا توزیع مواد خوراکی، از جمله وظایف اصلی این شرکت ها به حساب می آیند. حتی تعاونی ها هم در دو دسته بندی اصلی یعنی مدل های خاص و عام طبقه بندی می شوند. برای ثبت این شرکت شما باید چند ویژگی را داشته باشید.

در لیست زیر این ویژگی ها آورده شده اند.

  • دارا بودن ۱۸ سال تمام
  • دارا بودن تابعیت ایرانی
  • عدم عضویت در شرکت های دیگر
  • متعهد بودن در برابر قوانین جمهوری اسلامی
  • ارائه درخواست کتبی
  • دارا بودن حداقل سهام مورد نیاز
  • عدم ممنوعیت قانونی فرد
  • نداشتن سوء پیشینه کیفری

 

بررسی وضعیت شرکت تضامنی

به طور معمول، شرکت های تضامنی خیلی محبوب نیستند. مردم به ثبت آنها علاقه زیادی نشان نداده و به همین علت هم این شرکت در آخرین موارد لیست ما قرار گرفته است. شرکت های تضامنی می تواند در موضوعات محدودی تاسیس شود.

به علت محدودیت موضوعات ثبت این شرکت، افراد خیلی به آن علاقه نشان نمی دهند. برای ثبت این شرکت شما نیازی به ثبت بازرس نخواهید داشت و محدودیتی هم برای انتصاب مدیران اصلی وجود ندارد.

شما باید حداقل از دو نفر به عنوان شریک استفاده کنید. جالب است بدانید که یکی از قوانین ثبت شرکت تضامنی مربوط به اسم است. اسم یکی از افراد، حتما باید در نام شرکت مورد نظر شما قرار گرفته باشد و مسئولیت تضامنی هم برعهده کسانی است که اسمشان در نام شرکت آمده باشد.

البته که با استفاده از این شرکت هم شما می توانید فعالیت های متنوعی را انجام دهید. اگر شما به دنبال بهترین راه ثبت شرکت تضامنی هستید، صرافی ها بهترین آنها هستند که با اخذ مجوز از بانک مرکزی قابلیت ثبت دارند.

نکات مهم برای ثبت یک شرکت تضامنی

مطمئنا ثبت یک شرکت تضامنی، می تواند یک فعالیت به شدت مهم و چالش برانگیز باشد. به علت اینکه قوانین شرکت های تضامنی کمی بیشتر از دیگر شرکت ها هستند، شما باید به خوبی آنها را به خاطر داشته باشید. اولین قانون و نکته مهم مربوط به ضامن شرکا می باشد.

شما حتما باید نام یک نفر از شرکا را به عنوان ضامن شرکا ثبت کنید. همچنین، اگر هر یک از شرکا از سیستم خارج شوند و یا اینکه از دنیا بروند، شرکت به طور کامل منحل خواهد شد.

اگر شما دوست داشته باشید تا پس از ثبت شرکت تضامنی فعالیت های مربوط به انتقال مالکیت را نیز انجام دهید، کارتان باز هم کمی سخت است. شما در ابتدا باید شرکت را منحل نمایید و دوباره آن را ثبت کنید. چرا که شرکت از ادامه فعالیت منع خواهد شد.

شرکایی که در زمینه ساخت یک شرکت تضامنی فعالیت می کنند می توانند تابعیت سایر کشور ها را نیز داشته باشند. ولی، خود شرکت باید تابعیت ایرانی داشته باشد. در ضمن، شرکای خارجی که قصد راه اندازی یک شرکت به این صورت را دارند، باید مجوز کار و تجارت در کشور عزیز ما یعنی ایران را نیز دریافت نمایند.

مدارک مورد نیاز جهت ثبت شرکت

حال که هر کدام از انواع شرکت را به طور کامل مشاهده کردید، نوبت به مدارک اولیه مورد نیاز برای ثبت یک شرکت قوی می رسد. بدون استفاده از مدارک، ثبت شرکت غیر ممکن است. در لیست زیر، شما می توانید مهم ترین مدارک مورد نیاز برای ثبت شرکت را به طور کامل مشاهده کنید.

  • ارائه مدارک اصلی همچون کارت ملی و شناسنامه همه شرکا
  • ارائه شرکت نامه
  • ارائه تقاضا نامه شرکت
  • ثبت نام کد ثنا برای همه اعضای هیئت مدیره
  • دریافت تاییدیه کد پستی از اداره پست شهر
  • آماده سازی اساس نامه تکمیل شده شرکت
  • تعیین حق امضای شرکت
  • تعیین سمت و سهام هر یک از سهام دار ها
  • ارائه ۵ مورد نام تایید شده. نام ها باید حداقل ۳ سیلاب داشته باشند.
  • ارائه مجوز های مورد نیاز برای شرکت های خاص
  • ارائه وکالتنامه از یک وکیل معتبر
  • ارائه فیش بانکی معادل ۳۵ درصد از سرمایه اولیه ویژه شرکت های سهامی خاص
  • ارائه دو نسخه از صورت جلسه مجمع عمومی و موسسین شرکت به علاوه صورت جلسه هیئت مدیره

بسته به نوع شرکت، این مدارک کم و زیاد می شوند. ولی در کل شما باید از این مدارک استفاده کنید تا با هیچ مشکل قانونی در زمینه ثبت شرکت مورد نظر خود مواجه نشوید. جالب است بدانید که این فعالیت می تواند برای افراد تازه وارد کمی سخت و چالش برانگیز باشد.

ثبت شرکت
ثبت شرکت

تاثیر آدرس بر روی شرکت

یکی از مهم ترین ارکان شرکت، آدرس است. شما حتما باید تاییدیه آدرس و کد پستی را از طریق اداره پست دریافت کنید. آدرسی که شما برای شرکت خود تعیین می کنید، باید تجاری باشد و اگر استیجاری می باشد قرارداد آن قابل ارائه باشد.

اگر شما دوست دارید تا چند شعبه مختلف در چند استان ایران ثبت کنید، حتما باید برای هر شعبه تاییدیه را دریافت کنید. یعنی ثبت مرجع برای چند شعبه مورد قبول نبوده و همه شعبه ها باید به طور کامل ثبت شوند.

انواع سهام در شرکت ها

برای ثبت شرکت، شما باید نوع سهام را نیز مشخص کنید. مسلما در حال حاضر مدل های بسیار زیادی از انواع سهام در بازار موجود است. سهام در هنگام تاسیس و ثبت شرکت، در شش نوع مختلف تقسیم می شود. در لیست زیر شما می توانید این مدل ها را مشاهده کنید.

  • بی نام
  • با نام
  • ممتاز
  • نقدی
  • انتفاعی
  • جایزه

اگر شما هم دوست دارید تا شرکت مورد نظر را ثبت کنید حتما باید سهام را دسته بندی کنید و طبق موارد مشخص شده آنها را تقسیم نمایید.

نکات ثبتی مهم برای یک شرکت

در جهت ثبت شرکت، شما باید به یک سری نکات مهم دیگر هم توجه داشته باشید. اولین نکته مهم مربوط به برند است. شما نمی توانید از نام برند برای ثبت شرکت استفاده کنید. شما باید برند را نیز به صورت جداگانه ثبت کنید. در غیر این صورت، ممکن است که فرد دیگری نام برند شما را برای خود بردارد و شما را به دردسر بیندازد. پس، حتما پیگیر مراحل ثبت برند هم باشید تا با مشکلی مواجه نشوید.

هنگامی که شرکت شما تاسیس شد و مراحل ثبت به اتمام رسید، شما باید به صورت رسمی آن را در روزنامه های تایید شده منتشر کنید. پس از آن هنگامی که شما قصد تغییر در هر یک از موارد شرکت را داشتید، حتما باید به صورت رسمی در سازمان ها و روزنامه های تایید شده این موارد را اطلاع دهید.

ثبت شرکت
ثبت شرکت

ثبت شرکت در مناطق آزاد

جدا از همه موارد بالا، برای ثبت شرکت در مناطق آزاد شما باید کد اقتصادی و صندوق پستی را در اختیار داشته باشید. پس از ارائه این مدارک، مجوز فعالیت یک ساله در اختیار شما قرار می گیرد. سپس شما می توانید به صورت سالانه این مجوز را تمدید نمایید.

شرکت های فعال در مناطق آزاد پانزده سال معاف از مالیات بوده و می توانند با خیال راحت فعالیت های مد نظر خود را انجام دهند. داخلی یا خارجی بودن این شرکت ها هم فرقی ندارد. ولی در کل معمولا تیم های خارجی در مناطق آزاد ایران فعالیت های مربوط به ثبت شرکت را به اتمام می رسانند.

پس از اتمام ثبت شرکت باید چه کنیم؟

هنگامی که مراحل ثبت شرکت به پایان رسید، شما باز هم باید یک سری فعالیت های خاص را انجام دهید. خیلی از افراد فکر می کنند که با ثبت شدن و آگهی شدن شرکت مورد نظر، همه مراحل به اتمام رسیده و می توانند فعالیت خود را با خیال راحت شروع کنند.

ولی این تفکر اشتباه می باشد. پس از ثبت نهایی شرکت شما باید یک سری فعالیت ها را به طور کامل انجام دهید. مثلا، شما باید حتما آگهی شرکت خود را در روزنامه های کثیر الانتشار ثبت کنید تا با هیچ مشکل خاصی مواجه نشوید.

جریمه مالیاتی چیست و چگونه باید از آن جلوگیری کنیم؟

جریمه مالیاتی، یکی از مشکلاتی است که افراد پس از ثبت شرکت با آن مواجه می شوند. شما باید پس از اتمام مراحل مربوط به ثبت شرکت، کد اقتصادی یا کد مالیاتی را دریافت کنید. این کد برای همه افرادی که اظهارنامه مالیاتی تکمیل می کنند صادر خواهد شد. هنگامی که مراحل ثبت به پایان رسید، شما باید از اداره مالیات این کد مهم را دریافت کنید.

 فرقی ندارد که شرکت مورد نظر شما فعالیت دارد یا نه. در هر صورت، شما باید کد مالیاتی را دریافت کنید. هنگامی که مراحل دریافت کد به اتمام رسید، شما می توانید با پر کردن اظهار نامه به اداره مالیات اطلاع دهید که شرکت مورد نظر شما فعالیتی نداشته و شما از طریق آن سودی دریافت نمی کنید. پس، علاوه بر پر کردن اظهار نامه مالیاتی شما باید کد مالیاتی را نیز دریافت کنید تا با هیچ مشکل خاصی مواجه نشوید.

ثبت شرکت هزینه
هزینه ثبت شرکت

هزینه ثبت شرکت

هزینه ثبت شرکت می تواند تحت تاثیر نوع شرکت و یک سری عوامل خاص متغیر باشد. هر کدام از این عوامل، به نحوی خاص بر روی فعالیت های مد نظر شما موثر هستند.

شما باید به این نکته هم توجه داشته باشید که تیم مدیران همیشه فعالیت های مربوط به ثبت شرکت را با بهترین تعرفه ممکن در اختیار شما قرار می دهد. در نتیجه، شما با خیال راحت می توانید از سرویس های ما استفاده کنید. در ادامه هزینه های ثبت شرکت مسئولیت محدود به عنوان مثال آورده شده است.

مدت زمان مورد نیاز برای ثبت شرکت

ثبت یک شرکت چقدر زمان می برد؟ شاید شما هم به این سوال به شدت مهم برخورد کرده باشید. در پاسخ به این سوال، باز هم ما نمی توانیم زمان دقیقی را به شما ارائه کنیم. معمولا پر کردن فرم ها و انجام فعالیت های اصلی مربوط به ثبت شرکت، می تواند از ۱۰ تا ۱۴ روز کاری زمان بر باشد.

گاهی اوقات، به علت وجود شرایط خاص و پیدایش مشکلات در مدارک، این مدت زمان افزایش پیدا می کند. اگر شما به مشاوره در این زمینه نیاز دارید، می توانید هم اکنون از خدمات مشاوره ای رایگان ما استفاده کنید.

جمع بندی:

ثبت شرکت به عنوان یک شرکت حقوقی در ایران، به شما امکان می‌دهد تا فعالیت‌های خود را به صورت رسمی و قانونی انجام دهید و از مزایای حقوقی و مالی مرتبط با داشتن شرکت بهره‌مند شوید.

با آموختن شرایط و روش ثبت شرکت و جمع‌آوری مدارک مورد نیاز، می‌توانید به‌طور مطمئن به ثبت شرکت خود بپردازید و در مدت زمان کوتاهی به این هدف دست یابید. این اقدام نه تنها از مشکلات حقوقی در آینده جلوگیری می‌کند، بلکه به شما اعتبار و قابلیت‌هایی در بازار کسب و کار می‌بخشد که در غیر این صورت نخواهید داشت.

بدرستی، در این مقاله، مراحل ثبت شرکت از آغاز تا پایان به‌طور جامع مورد بررسی قرار گرفت. این فرآیند شامل چند مرحله اصلی است:

  1. تهیه و تکمیل مدارک: در این مرحله، مدارک مورد نیاز برای ثبت شرکت، از جمله اساسنامه، اطلاعات شرکت و اسناد هویت اعضای شرکت تهیه و تکمیل می‌شود.
  2. انتخاب نام شرکت: انتخاب یک نام مناسب برای شرکت، که با قوانین و مقررات مربوطه راستایی داشته باشد، انجام می‌شود.
  3. تهیه و تنظیم مدارک شرکت: مدارک لازم برای ثبت شرکت، از جمله اساسنامه و سایر اسناد مورد نیاز، تهیه و تنظیم می‌شود.
  4. امضا و ثبت مدارک: اعضای شرکت مدارک را امضا کرده و آنها را برای ثبت به اداره مربوطه ارسال می‌کنند.
  5. ارسال مدارک به اداره ثبت: مدارک تهیه شده به اداره ثبت مربوطه ارسال می‌شود تا شرکت ثبت شود.
  6. دریافت آگهی: پس از ثبت شرکت، آگهی تاسیس شرکت در روزنامه‌های رسمی منتشر می‌شود.

این مراحل، اساسی‌ترین فرآیند ثبت شرکت را شامل می‌شود و بسته به شرایط محلی و قوانین مربوطه، جزئیات بیشتری ممکن است در هر مرحله لازم باشد.

هزینه ثبت شرکت چقدر است؟

هزینه ثبت شرکت بسته به نوع شرکت متفاوت است اما از ۴ میلیون تومان تا ۷ میلیون تومان متغیر است.

آیا می توان پس از ثبت شرکت اقدام به فعالیت اقتصادی کرد؟

در صورتی که نوع فعالیت کسب و کار شما از نوع مجوزی نباشد با احراز شرایط بله میتوانید.

بهترین نوع شرکت برای شروع کسب و کار چه نوع شرکتی است؟

بسته به نوع فعالیت شما نوع شرکت شما تعیین میشود که مهم ترین آنها مسئولیت محدود و سهامی خاص و تضامنی می باشند.

14 دیدگاه

    • با سلام

      حداکثر نفرات برای ایرانی ها جهت گرفتن اقامت امارات ۳ نفر میباشد.

      موفق باشید

    • سلام . با احترام به استحضار جناب میرسانم برای ثبت شرکت توزیع موادغذایی چه مدارکی لازم هست .مبلغ ثبت شرکت

    • با سلام و احترام

      جهت ثبت شرکت با موضوع توزیع مواد غذایی بسته به نوع شرکت که ممکن است سهامی خاص یا مسئولیت محدود باشد بین ۳٫۵ میلیون تومان تا ۵ میلیون تومان متغیر است.

  • سلام وقت بخیر
    برا ثبت شرکت بسته بندی محصولات کشاورزی باید در تعاونی یا در سهام خاص شرکت ثبت کنیم

  • سلام برای ایجاد گلخانه چه نوع شرکتی باید ثبت کنم ؟
    و هزینه ثبت شرکت برای این نوع فعالیت(گلخانه) چقدر میشه/

    • با سلام و احترام

      شما می توانید شرکت سهامی خاص و یا مسئولیت محدود ثبت نمایید.
      با تشکر

  • با سلام و احترام ؛
    به منظور شرکت در مزایده های دولتی ، ثبت چه نوع شرکتی لازم است ؟

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *